Відкрити категорії

Пиріг лимонний




Інгредієнти:
Борошно - 300 г,
Лимон - 1 шт.,
Масло вершкове - 180 г,
Цукрова пудра - 230 г,
Розпушувач тіста - 8 г,
Яйце - 3 шт.

Спосіб приготування:
У великій мисці змішуємо борошно, розпушувач і 100 г цукрової пудри. Решта 130 г цукрової пудри підуть в лимонний крем.

1



Додаємо 150 г масла вершкового. Ще залишиться 30 г масла для крему.

2



Руками розтираємо все в крихту. Додаємо 1 яйце. Інші 2 яйця підуть в лимонний крем.

3


Швидкими рухами замішуємо тісто. Воно виходить податливим, м'яким і ніжним.

4



Тісто кладемо в харчовій пакет і відправляємо в холодильник на півгодини.

Поки тісто в холодильнику, у нас якраз є час, щоб приготувати лимонний крем. Для початку вичавлюємо сік з лимона.

5



Проціджуємо сік від кісточок і цедри. Топимо 30 г вершкового масла, що залишилися для крему після приготування тіста.

6



З'єднуємо масло з лимонним соком. Потім всипаємо 130 г цукрової пудри. Туди ж відправляємо 2 яйця.

7



Постійно помішуючи, готуємо крем на маленькому вогні (або водяній бані), поки він трохи не загусне. Це займає близько 5-6 хвилин. Знімаємо крем з вогню.

8



Форму для запікання застеляємо пекарським папером. Викладаємо в неї дві третини тіста і пальцями розподіляємо його по дну форми, попутно формуючи бортики.

9



Тепер в тісто виливаємо зварений лимонний крем.

10



Частину тіста розкачуємо і нарізаємо на смужки.

11



Викладаємо смужки на пиріг у вигляді сітки.

12



Випікати лимонний пиріг слід в духовій шафі розігрітій до 180 градусів не менше 30 хвилин. Подавати до столу такий пиріг краще охолодженим.

13



Смачного!


Пиріг лимонний


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com