Пиріг з меренгою
Інгредієнти:
Фрукти (сливи, вішні) - 500 г,
Масло вершкове - 200 г,
Сіль – щіпка,
Цукор - 1,5 склянки,
Борошно вищого ґатунку - 2 склянки,
Розпушувач - 1,5 ч. л.,
Курячі яйця - 8 шт.,
Ваніль - за смаком,
Крохмаль картопляний - 3 ч.л.
Спосіб приготування:
Спочатку необхідно приготувати основу до пирога. Для цього розтопимо на водяній бані вершкове масло. Присолимо його, додамо не повну склянку цукру, ваніль та пачку розпушувача.
Розділимо курячі яйця на білки та жовтки. Білки потрібно поставити відразу в холодильник, для того щоб потім вони охолодженими добре збилися. Жовтки потрібно додати до вже розтопленого масла.
Змішати все та додати ще і борошно. Замісити м'яке тісто.
Форму потрібно добре змастити маслом, застелити дно папером для випічки та рівно викласти пісочне тісто.
Посипати зверху тісто картопляним крохмалем, а потім вже можна викласти начинку з фруктів.
Притрусити цукром та поставити випікати на пів години.
Поки пиріг спечеться готуємо меренгу. Для цього збиваємо білки з половиною склянки цукру до стійких піків.
Коли пиріг спечеться, викладаємо на нього збиті білки, розрівнюємо та ставимо в духовку ще на годину.
Виймаємо пиріг та залишаємо, щоб він повністю вихолонув.
Холодний пиріг добре нарізується на порції.
Смачного!