Відкрити категорії

Пиріг-корзинка




Цей класичний фруктовий пиріг відрізняє м'яке розсипчасте тісто і начинка з трохи підсолодженого ягідного асорті.

Мистецтво замішування тіста.
Печуть пиріг з солодкого рубленого тіста з невеликою кількістю цедри апельсина для більш витонченого смаку. Замісити тісто можна вручну або в кухонному комбайні: в обох випадках ви досягнете відмінного результату. Головне - пам'ятати, що всі інгредієнти повинні бути дуже холодними і що перед розкочуванням тісто має підійти.

Саме розкочування - непростий етап. Важливо, щоб тісто було правильної температури. Занадто холодне тісто важко розкочується і рветься, а надто тепле стає м'яким і липким і непіддатливим. Після розкочування тісто слід знову охолодити - так воно зміцніє і не дасть усадку під час випікання.

Соковиті ягоди.
Такі пироги найкраще пекти влітку, в пору достатку свіжих ароматних ягід. Вибирайте будь-яке поєднання: малину, ожину, чорницю, червону і чорну смородину. Також підійдуть вишня і черешня. Уважно відберіть ягоди і відкиньте занадто м'які або пошкоджені.

В начинку не потрібно додавати рідину, оскільки ягоди відразу пустять багато соку. Крохмаль допоможе згущатися йому, і начинка придбає помірно вологу текстуру. Перед тим як витягати пиріг з форми, дайте йому охолонути і затвердіти. І тільки після цього перекладіть виріб на блюдо. Зачекайте, поки пиріг стане кімнатної температури, а потім подавайте. Якщо подаєте ласощі у формі, стежте за тим, щоб не пошкодити силікон при нарізці.


Інгредієнти.
Для тіста:

350 г борошна;
3 ст. л. цукрової пудри;
175 г вершкового масла (нарізати кубиками);
цедра 1/2 апельсина (натерти на дрібній тертці);
2-3 ст. л. соку апельсина.

Для начинки:
3 ст. л. полуничного, малинового або чорносмородинового варення;
2 ст. л. дрібно кристалічного цукру;
1 ст. л. крохмалю;
цедра 1/2 апельсина (натерти на дрібній тертці);
500 г ягідного асорті.

Для прикраси:
1 яйце (злегка розбовтати);
трохи гранульованого цукру для посипання.

Начиння.
прямокутна силіконова форма для тарта;
силіконовий килимок;
металевий лист;
фігурний ролик для нарізки тіста;
силіконова кондитерський пензлик.

Рада.
Щоб навчитися користуватися фігурним роликом для нарізки тіста, доведеться трохи попрактикуватися. Розгортайте тісто на килимку і з його ж допомогою перекладайте грати на пиріг.

Укладіть ролик для нарізки на тісто безпосередньо біля нижнього краю і проведіть їм до верхнього краю, сильно вдавлюючи в тісто. Коли розріжете тісто, акуратно розправте його лопаткою. Починайте від центру і рухайтеся по рядах до краю, розкриваючи розрізи в тісті за допомогою краю лопатки.

Як приготувати тісто і начинку.
1. Просійте борошно з цукровою пудрою в велику миску, покладіть вершкове масло і розітріть пальцями в дрібну крихту. Додайте цедру апельсина і достатню кількість апельсинового соку, щоб можна було замісити м'яке тісто. Залиште його в холодильнику на 15 хвилин.

1


2. На злегка присипаній борошном поверхні розкачайте приблизно 3/4 тіста і викладіть їм форму, включаючи бічні стінки і краї бортів.

2


3. Підрівняйте краї тіста у формі по зовнішньому краю бортика. Поставте на деко і охолоджуйте 30 хвилин.

3


4. Для начинки: намажте варенням тісто у формі. Змішайте цукор з крохмалем і цедрою апельсина. Посипте цією сумішшю ягоди і ретельно перемішайте. Викладіть у форму з тістом і розрівняйте.

4


Як зробити решітку і зібрати пиріг.
5. На килимку розкачайте тісто в прямокутник розміром приблизно 30,5 х 15 см. Починайте від центру нижнього короткого краю: втисніть ролик в тісто і прокатайте його вгору, добре натискаючи, щоб на тісті вийшли розрізи.

5


6. Обріжте зайве тісто. Обережно розкрийте всі розрізи на тісті, щоб вийшла решітка, ширина якої дозволить накрити форму. Перекладіть килимок з ґратами на деко і поставте в холодильник на 20 хвилин.

6


7. Розігрійте духовку до 200 °С. Змастіть краї тіста на бортах збовтаним яйцем. За допомогою силіконового килимка підніміть решітку з тіста і переверніть її на форму, покриваючи начинку.

7


8. Зніміть силіконовий килимок. Ножем обріжте надлишки тіста і притисніть краї верхівки по всьому периметру. Змастіть тісто яйцем, що залишилося і посипте гранульованим цукром. Випікайте 20 хвилин, потім уменшіть температуру духовки до 180 °С і випікайте ще 40-50 хвилин.

8

Пиріг-корзинка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com