Відкрити категорії

Пиріг-корзинка


Пиріг-корзинка


Цей класичний фруктовий пиріг відрізняє м'яке розсипчасте тісто і начинка з трохи підсолодженого ягідного асорті.

Мистецтво замішування тіста.
Печуть пиріг з солодкого рубленого тіста з невеликою кількістю цедри апельсина для більш витонченого смаку. Замісити тісто можна вручну або в кухонному комбайні: в обох випадках ви досягнете відмінного результату. Головне - пам'ятати, що всі інгредієнти повинні бути дуже холодними і що перед розкочуванням тісто має підійти.

Саме розкочування - непростий етап. Важливо, щоб тісто було правильної температури. Занадто холодне тісто важко розкочується і рветься, а надто тепле стає м'яким і липким і непіддатливим. Після розкочування тісто слід знову охолодити - так воно зміцніє і не дасть усадку під час випікання.

Соковиті ягоди.
Такі пироги найкраще пекти влітку, в пору достатку свіжих ароматних ягід. Вибирайте будь-яке поєднання: малину, ожину, чорницю, червону і чорну смородину. Також підійдуть вишня і черешня. Уважно відберіть ягоди і відкиньте занадто м'які або пошкоджені.

В начинку не потрібно додавати рідину, оскільки ягоди відразу пустять багато соку. Крохмаль допоможе згущатися йому, і начинка придбає помірно вологу текстуру. Перед тим як витягати пиріг з форми, дайте йому охолонути і затвердіти. І тільки після цього перекладіть виріб на блюдо. Зачекайте, поки пиріг стане кімнатної температури, а потім подавайте. Якщо подаєте ласощі у формі, стежте за тим, щоб не пошкодити силікон при нарізці.

Інгредієнти.
Для тіста:

350 г борошна;
3 ст. л. цукрової пудри;
175 г вершкового масла (нарізати кубиками);
цедра 1/2 апельсина (натерти на дрібній тертці);
2-3 ст. л. соку апельсина.

Для начинки:
3 ст. л. полуничного, малинового або чорносмородинового варення;
2 ст. л. дрібно кристалічного цукру;
1 ст. л. крохмалю;
цедра 1/2 апельсина (натерти на дрібній тертці);
500 г ягідного асорті.

Для прикраси:

Рекламний блок
1 яйце (злегка розбовтати);
трохи гранульованого цукру для посипання.

Начиння.
прямокутна силіконова форма для тарта;
силіконовий килимок;
металевий лист;
фігурний ролик для нарізки тіста;
силіконова кондитерський пензлик.

Рада.
Щоб навчитися користуватися фігурним роликом для нарізки тіста, доведеться трохи попрактикуватися. Розгортайте тісто на килимку і з його ж допомогою перекладайте грати на пиріг.

Укладіть ролик для нарізки на тісто безпосередньо біля нижнього краю і проведіть їм до верхнього краю, сильно вдавлюючи в тісто. Коли розріжете тісто, акуратно розправте його лопаткою. Починайте від центру і рухайтеся по рядах до краю, розкриваючи розрізи в тісті за допомогою краю лопатки.

Як приготувати тісто і начинку.
1. Просійте борошно з цукровою пудрою в велику миску, покладіть вершкове масло і розітріть пальцями в дрібну крихту. Додайте цедру апельсина і достатню кількість апельсинового соку, щоб можна було замісити м'яке тісто. Залиште його в холодильнику на 15 хвилин.

11


2. На злегка присипаній борошном поверхні розкачайте приблизно 3/4 тіста і викладіть їм форму, включаючи бічні стінки і краї бортів.

22


3. Підрівняйте краї тіста у формі по зовнішньому краю бортика. Поставте на деко і охолоджуйте 30 хвилин.

33


4. Для начинки: намажте варенням тісто у формі. Змішайте цукор з крохмалем і цедрою апельсина. Посипте цією сумішшю ягоди і ретельно перемішайте. Викладіть у форму з тістом і розрівняйте.

44


Як зробити решітку і зібрати пиріг.
5. На килимку розкачайте тісто в прямокутник розміром приблизно 30,5 х 15 см. Починайте від центру нижнього короткого краю: втисніть ролик в тісто і прокатайте його вгору, добре натискаючи, щоб на тісті вийшли розрізи.

55


6. Обріжте зайве тісто. Обережно розкрийте всі розрізи на тісті, щоб вийшла решітка, ширина якої дозволить накрити форму. Перекладіть килимок з ґратами на деко і поставте в холодильник на 20 хвилин.

66


7. Розігрійте духовку до 200 °С. Змастіть краї тіста на бортах збовтаним яйцем. За допомогою силіконового килимка підніміть решітку з тіста і переверніть її на форму, покриваючи начинку.

77


8. Зніміть силіконовий килимок. Ножем обріжте надлишки тіста і притисніть краї верхівки по всьому периметру. Змастіть тісто яйцем, що залишилося і посипте гранульованим цукром. Випікайте 20 хвилин, потім уменшіть температуру духовки до 180 °С і випікайте ще 40-50 хвилин.

88
Рекламний блок
Пиріг-корзинка


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com