Пиріг з журавлини
Інгредієнти:
Журавлина - пару стаканів,
(можна використовувати будь-яку ягоду)
Сметана - 500 мл,
Вершкове масло - 200 г,
Яйце - 2 шт.,
Розпушувач - 1 ч.л.,
Борошно - 2 склянки.
Цукор - 2 склянки,
Ванілька.
Спосіб приготування:
Готуємо звичайне пісочне тісто. Для цього потрібно масло кімнатної температури старанно розтерти з однією склянкою цукру та двома яйцями. Розтирати подовше, щоб маса стала однорідною. Додавши в масу розпушувач і просіяне борошно, замішуємо тісто.
Вимісивши добре тісто розкачуємо його в середній пласт і розподіляємо рівномірно по формі.
Викладаємо у форму ягоди журавлини, залишивши жменю, щоб присипати зверху, так вони не потонуть і будуть прикрашати пиріг.
Зверху заливаємо сметанною начинкою і посипаємо журавлиною.
Пекти пиріг при 200 градусах приблизно пів годинки.
Коли пиріг повністю охолоне, поставити його в холодильник на пару годин.
Смачного!
