Зелений борщ з щавлем


На прилавках ринків і супермаркетів з'явилася одна з перших весняних корисних трав - щавель, і можна сміливо варити борщ зелений. Головною перевагою щавлю є делікатна кислинка, яка в поєднанні з м'ясним бульйоном і овочами додасть борщу приємний, вишуканий смак.

- Переглянути -
Переглянуло: 3843   |  Коментарів 0

Окрошка


Влітку, коли жарко, зовсім не хочеться їсти важкої їжі. І тут на допомогу приходить таке блюдо, як холодненька окрошка. Його назва походить від слова «кришити». Окрошка - це дрібно нарізані свіжі овочі, залиті холодною рідиною. Традиційною основою окрошки вважається квас, хоча в старовину її заливали огірковим або капустяним розсолом. Сьогодні для окрошки використовують кисле молоко, кефір, йогурт, мінеральну воду і навіть пиво. Для літа окрошка - ідеальне рішення: по-перше, вона чудово освіжає в жаркий день, по-друге, її не треба варити, тому в овочах зберігаються вітаміни.

- Переглянути -
Переглянуло: 5104   |  Коментарів 0

Післяноворічний ранковий суп


Інгредієнти:
Вода чиста питна - 2, 5 літра.
Курячого філе - 500 грам.
Яйця курячі - 5 штук.
Цибуля ріпчаста - 2 головки середнього розміру.
Морква - 1 велика.
Сіль кухонна - 1 щіпка.
Перець мелений чорний - за своїм смаком.
Рослинна олія - 2-3 столові ложки.

- Переглянути -
Переглянуло: 6074   |  Коментарів 0

Борщ пісний


Інгредієнти:
Квасоля суха 1 ст.
Цибуля велика 1 шт.
Морковка середня 1 шт.
Буряк середный 1 шт.
Білокачанна капуста 200 г
Картопля середня 3 шт.
Перець духмяний та чорний мелений 1 дрібка
Томатна заправка або паста
Лавровий лист 2 шт.
Сіль
Олія 2 ст. л.

- Переглянути -
Переглянуло: 7309   |  Коментарів 0

Сирний суп


Інгредієнти:
Куряче філе 300 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Петрушка корінь 100 г
Морква 1 шт.
Картопля 3 шт.
Сир плавлений 400 г
Масло вершкове 50 г
Вермішель дрібна 4 ст. л.
Лавровий лист 3 шт.
Базилік сухий 1 ч. л.
Перець чорний мелений 1 щіпка
Сіль 1 ст. л.
Вода 4 л.

- Переглянути -
Переглянуло: 11444   |  Коментарів 0