Відкрити категорії

Сирний суп з грибами і фрикадельками




Інгредієнти:
(На 3-х літрову каструлю)
Яловичина - 400 г
М'який плавлений сир - 200 г
Цибуля-порей (біла частина) - 100 г
Морква - 1 шт.
Цибуля - 1 шт.
Шампіньйони - 200 г
Картопля - 2 шт.
Корінь селери - 80 г
Базилік (сухий) - 1/2 ч. л.
Перець чилі, мускатний горіх - по два пучки
Лавровий лист, чорний і духмяний перці горошком - по 2 шт.
Часник - 2 часточки
Сіль, зелень петрушки, рослинне масло для смаження

Приготування:
Для фрикадельок: яловичину вимити, обсушити, зачистити від плівок і сухожиль, нарізати м'ясо середніми шматочками.

Лук очистити, розрізати на 4 частини.

Яловичину і цибулю подрібнити на м'ясорубці, додати у фарш базилік, мускатний горіх, перець чилі, посолити, перемішати фарш до однорідності.
З фаршу сформувати невеликі фрикадельки, відварити фрикадельки в киплячій підсоленій воді (~ 1,8 л) 35-40 хвилин, потім готові фрикадельки вийняти з бульйону шумівкою.

Моркву вимити, очистити, ще раз промити, натерти на крупній тертці.

Цибулю-порей вимити, обсушити, нарізати тонкими кільцями.

Корінь селери вимити, очистити, ще раз промити, нарізати маленькими кубиками.

Печериці вимити, обсушити, нарізати пластинками.

Часник очистити, натерти на дрібній тертці або пропустити через прес.

Картоплю вимити, очистити, ще раз промити, нарізати кубиками.

Петрушку вимити, обсушити, відрізати довгі стебла, зелень петрушки дрібно нарізати або розібрати на листки.

У сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю, моркву, корінь селери 5-7 хвилин, додати в сковороду шампіньйони, посолити, перемішати, смажити овочі з грибами ще 7 хвилин.

У каструлю з бульйоном додати картоплю, лавровий лист, чорний і запашний перець горошком, довести бульйон з картоплею до кипіння, вогонь зменшити і варити 10 хвилин, потім додати в каструлю обсмажені з грибами овочі, посолити, перемішати, знову довести суп до кипіння, варити ще 10 хвилин.

У каструлю з супом додати плавлений сир, перемішати суп до його розчинення.

Додати в каструлю часник і фрикадельки, суп ще раз акуратно перемішати і ще раз довести до кипіння (не кип'ятити), зняти каструлю з плити, накрити суп кришкою і дати настоятися 15-20 хвилин.

Суп розлити по тарілках, додавши в кожну зелень петрушки.


Сирний суп з грибами і фрикадельками
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com