Відкрити категорії

Капусняк зі свіжої капусти з пшоном


Капусняк зі свіжої капусти з пшоном

Інгредієнти:

м'ясо свинини – 600 г;
невелика морква – 1 шт.;
середня цибуля – 1 шт.;
пшоно – 200 г;
білокачанна капуста – 200 г;
середня картопля – 5 шт.;
томатний сік – 1 л;
сіль – 1 ст. л.;
рослина олія – 75 мл;
перець мелений, сметана і зелень – за смаком.

Продукти вказані на каструлю 5 л.

Приготуйте за цим рецептом капусняк з пшоном - ситний і смачний суп, одну з традиційних страв української кухні. В різних районах України є свій рецепт капустянка. Сьогодні я хочу Вам запропонувати той рецепт капустянка, за яким готує саме наша сім’я.

Він виходить неймовірно ароматним, смачним і дуже ситним. Готувати капусняк ми будемо зі свіжої капусти з додаванням м’яса свинини.

Процес приготування капусняка зі свіжої капусти з пшоном.



  1. Середніми шматочками нарізаємо м'ясо свинини.
    Нарізаємо м'ясо свинини
  2. Миємо та очищаємо від шкірки 1 невелику морквину. На крупній терці натираємо підготовлену моркву.
    Натираємо моркву
  3. Очищаємо від шкірки 1 середню цибулину. Кубиком нарізаємо цибулину.
    Нарізаємо цибулю
  4. Ставимо каструлю на 5 л на вогонь. Воду доводимо до кипіння і вкидаємо нарізане м'ясо свинини. Перемішуємо і залишаємо його варитися.
    Вкидаємо у каструлю м'ясо
  5. Як тільки м'ясо зварилося до напівготовності , вкидаємо 5 середніх картоплин. Вкидаємо приблизно 1 ст. л. солі без гірки.
    Вкидаємо 5 картоплин + 1 ст. л. солі
  6. Слідом відправляємо натерту моркву. Перемішуємо.
    Вкидаємо натерту моркву
  7. Далі підготуємо білокачанну капусту. Натираємо її на крупній терці.
    Свіжу капусту натираємо на терці
  8. Відміряємо 200 г пшона, відправляємо його в окрему ємність і заливаємо окропом приблизно на 10 хвилин. Пшоно вкидаємо у капусняк через 10 хвилин, як тільки ми закинули картоплю з морквою.
    Вкидаємо у капусняк підготовлене пшоно
  9. Тепер підготуємо засмажку. Ставимо сковорідку на вогонь. Добре її нагріваємо. Вливаємо рослинну олію. Додаємо нарізану цибулю. Смажимо її до золотистого кольору. Час від часу перемішуємо, щоб засмажка не підгоріла. Далі вливаємо 1 л томатного соку. Доводимо до кипіння, і даємо так посмажитися приблизно 5 хвилин.
    Готуємо засмажку для капусняка
  10. Як тільки приготується пшоно, дістаємо з капусняка всі 5 картоплин. Розминаємо їх виделкою. Відправляємо картоплю назад у каструлю.
    Розминаємо картоплю виделкою і вкидаємо її назад у капусняк
  11. Слідом за картоплею у каструлю відправляємо натерту капусту.
    У капусняк вкидаємо натерту капусту
  12. Доводимо до кипіння і вливаємо нашу засмажку. Тепер даємо покипіти нашому капусняку приблизно 5 хвилин. Не забуваємо постійно помішувати, щоб не підгоріло.
    У капусняк вливаємо засмажку
  13. Після чого дамо йому настоятися ще десь 20 хвилин. Після чого капусняк готовий.
    Даємо час настоятися капусняку (це приблизно 20 хвилин)
  14. В принципі, в приготуванні капусняка немає нічого складного. Продукти самі звичайні, часу для його приготування потрібно недуже і багато. Капусняк за цим рецептом реально виходить дуже ароматним, ситним і дуже смачним.

    Смачного!
Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 30 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Капусняк зі свіжої капусти з пшоном - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 55 Ккал
Рейтинг: 9.9/10 (голосів: 41)
Ключові слова: Перші страви / Супи

Також дивись на Youtube відео приготування цього рецепту «Капусняк зі свіжої капусти з пшоном» за цим посиланням

Капусняк зі свіжої капусти з пшоном


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com