Відкрити категорії

Як приготувати уху


Як приготувати уху

Інгредієнти:
щука - 1 шт.;
картопля - 5 шт.;
ріпчаста цибуля - 1 шт.;
зелена цибуля - за смаком;
кріп - за смаком;
сіль за смаком;
перець чорний мелений - за смаком;
рідкий дим - за бажанням і смаком (бажано на 3 л каструлю додати 1 ст. л.).

Уха - перша страва, яку готують зі свіжої риби, невеликої кількості спецій і овочів. Її можна варити і вдома в каструлі, але по-справжньому смачною вона виходить на природі - з тільки що спійманої рибки.

Для приготування юшки найкраще підходять ті види риби, бульйон з яких залишається світлим і має трохи клейку консистенцію. Так, добре готувати таку страву з окуня, йоржа, сома, миня, форелі або осетра. Якщо даної риби немає, можна використовувати карасів, коропа, сазанів - юшка з них вийде темніше, однак за смаком вона анітрохи не поступатиметься «білої».

Процес приготування рибної юшки.


На вогонь поставити каструлю з водою. Так як риба у мене вже чищена, то почнемо з підготовки овочів. Картоплю і цибулю почистити. Картоплю порізати крупніше, так вийде смачніше.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 1


Цибулю теж не дрібнити.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 2

І картоплю і цибулю покласти в каструлю з киплячою водою. Посолити.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 3


У щук обрізати всі плавники.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 4


Додати перець за смаком.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 5


Рибу нарізати невеликими шматками.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 6


Після того, як картопля звариться, кинути рибу в каструлю.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 7


Хвилин через п'ять кинути в юшку кріп.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 8


Потім зелену цибулю.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 9


Як уха закипить, додати в неї рідкий дим. Рідкий дим надає юшці той самий неповторний смак «вогнища». Але дивіться - не переборщіть. Особисто я на каструлю в 3 літри додала 1 столову ложку. Виявилося в саму пору.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Фото 10


Каструлю накрити кришкою і дати настоятися півгодини. Після чого можна подавати на стіл.

Рецепт приготування ухи з щуки (рибна юшка) - Готова страва


Смачного!

Час приготування: 1 година
Час на підготовку: 15 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Як приготувати уху - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 30 Ккал
Рейтинг: 9.7/10 (голосів: 13)
Ключові слова: Перші страви / Супи

Як приготувати уху


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com