Відкрити категорії

Французьке печиво Мадлен


Французьке печиво Мадлен

Інгредієнти:

пшеничне борошно - 125 г;
дрібний цукор - 100 г;
вершкове масло - 125 г;
жовтки великих яєць - 4 шт.;
цедра апельсина або лимона - 1 ст. л.

З заданої кількості інгредієнтів виходить 24 печива «Мадлен» довжиною близько 7,5 см.
Випічка: 175 градусів, середній рівень з функцією випічки вгору-вниз.
Час випікання: приблизно 15 хвилин.

Французьке печиво Мадлен - супер смачна і дуже проста випічка. Для їх приготування знадобиться всього кілька популярних інгредієнтів і форма у вигляді довгастої мушлі.

Процес приготування французького печива Мадлен.

  1. Покладіть в чашу блендера жовтки 4 великих яєць. Також додайте 100 г цукру (бажано дрібного або цукрової пудри). Почніть збивати цукор з жовтками, поки вони не перетворяться на легку пухку масу. Цукор повинен повністю розчинитися, а жовтки роздутися і стати світліше. Збивання може зайняти більше 5 хвилин.
    У мисці збийте 4 жовтки і 100 г цукру у легку повітряну масу
  2. У цю ж миску додайте 125 г розтопленого і охолодженого масла. Також додайте 125 г пшеничного борошна дрібного помелу і 1 повну ст. л. свіжої дрібно натертої цедри апельсина. Все повільно і ретельно перемішайте лопаткою. З нього вийде густе, але пухке тісто.

    Порада: якщо ви не можете їсти молочні продукти, то використовуйте таку ж кількість кокосового масла замість вершкового. Ви також можете замінити цедру апельсина цедрою лимона.
    У цю ж миску додайте 125 г розтопленого і охолодженого масла и 125 г пшеничного борошна, 1 ст. л. цедри. Ретельно перемішати
  3. Підготувати дві форми для печива. Ви також можете використовувати окремі форми. Форми зсередини змастити залишками вершкового масла, а потім приблизно на 2/3 заповнити порожнини форм тістом. Тісто в процесі випічки виросте і стане рівним при запіканні.

    Порада: якщо у вас немає спеціальних форм, в крайньому випадку можна використовувати маленькі чашки для маффінів або для кексів.
    Розкладаємо тісто по формах і відправляємо у духовку при температурі 175 градусів
  4. Форму з готовим печивом поставити в духовку на середню полицю при температурі 175 градусів. Випікати близько 15 хвилин, поки вони не піднімуться і не стануть золотисто-коричневими. Після запікання акуратно відкрийте дверцята духовки і через кілька хвилин дістаньте печиво.

    Відразу не потрібно виймати печиво з форм, так як воно може розсипатися. Зачекайте кілька хвилин, поки вони трохи охолонуть, потім легким рухом злегка підштовхніть їх вперед, вони самі випадуть.
  5. Цей рецепт ароматний, ідеально солодкий, з натуральним ароматом цитрусових. Це повітряне і дуже ніжне печиво. Ідеально підходить до чашки гарячої кави або чаю. Ідеально підходить для вечірок і невеликих зустрічей з близькими. Смачного!
Час приготування: 20 хвилин
Час на підготовку: 20 хвилин
Кухня: Французька
Опис: Французьке печиво Мадлен - рецепт приготування з покроковими фото
Калорійність: 84 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 77)
Ключові слова: Печиво / Солодка випічка

Французьке печиво Мадлен


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com