Пісне печиво Вузлики
Сьогодні рецепт прекрасного печива, яке приємно порадує тих, хто поститься та своїм цитрусовим смаком і зробить будь-яке чаювання надзвичайно смачним.
Інгредієнти:
апельсин - 1 шт.;
лимон - 1/2 шт.;
цукор - 130 г;
рослинна олія (без запаху) - 90 мл;
вода - 110 мл;
розпушувач тіста - 2 ч. л.;
сіль – щіпка;
пшеничне борошно - 500 г;
цукрова пудра для посипання.
Випікати в духовці, розігрітій до 180 градусів, 25-30 хвилин.
Процес приготування печива.
Апельсин і половинку лимона обдати крутим окропом. Нарізати їх на кубики і прокрутити в м'ясорубці прямо з шкіркою. Можна подрібнити в блендері.
В отриману масу додаю цукор, щіпку солі, воду і рослинне масло. Перемішуємо.
Потім порціями вводимо попередньо просіяне борошно, розпушувач і замішуємо тісто. Тісто виходить м'яким і повинні добре піддаватися формуванню. Але залежно від якості борошна і соковитості фруктів, борошна може піти більше або менше.
Частину тіста викладаємо на дошку, яку притрусити борошном.
Робимо ковбаску та ріжемо на невеликі шматочки.
Дошку підсипати борошном і кожен шматочок скатати в джгутик довжиною приблизно 12 см. і товщиною близько 1 сантиметра.
Тепер зав'язуємо джгутик у вузлик.
Так робимо зі всім тістом. Вузлики розміщаємо на деко, застелене папером для випічки і відправляємо їх випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 30 хвилин.
Запікаємо до красивого рум’янцю.
Печиву даємо охолонути. І ось вони пісні вузлики з приємним цитрусовим ароматом і смаком. Зовні з скоринкою, а всередині м'які. Ось так просто без особливих зусиль в піст можна себе побалувати чимось смачним. Відсутність яєць і молочних продуктів пісної випічки робить її легкою, а присутність фруктів - смачною і корисною.
Смачного!