Відкрити категорії

Апельсинове печиво




Недавно спробувала новий рецепт печива, який мене підкорив і закохав у себе, що їм захотілося поділитися в першу чергу. Це апельсинове печиво з дуже м'яким смачним тістом, але найголовніше його прикраса — це приголомшлива ароматна, соковита начинка з апельсина з цукром і корицею, не приторно солодка, в самий раз.

Дуже смачне, трохи незвичне поєднання. Випробувала на своїй сім'ї, носила в гості на частування — всім дуже сподобалося!

Інгредієнти:
Тісто:
50 г вершкового масла;
80 г цукру;
80 г сметани (3 ст. л.) — можна замінити на натуральний йогурт;
1 яйце;
300 г борошна (або 2 склянки, або 500 мл);
0,5 ч. л. розпушувача.

Начинка:
половина великого апельсина;
80 г цукру;
1 ст. л. крохмалю (для густоти);
0,5 ч. л. кориці (за бажанням).

Готуємо апельсинове печиво.
Масло використовуємо розм'якшене. Для цього можна витримати при кімнатній температурі або поставити в мікрохвильову піч на режим «Розморожування» на 30-60 сек.

Масло розтираємо з цукром. Можна вручну ложкою, можна міксером.

1


Додаємо яйце, сметану, перемішуємо.

2


Потім просіваємо борошно, додаємо розпушувач. Починаємо перемішувати ложкою або міксером.

3


Тісто туге, тому потім руками ліпимо колобок. Тісто виходить гладке, пластичне. Загортаємо його в харчову плівку, щоб не підсихало. Кладемо загорнуте в плівку тісто в холодильник — даємо тісту «відпочити». Нехай полежить 15-20 хв., за цей час приготуємо начинку.

4


Для начинки на цю кількість тіста знадобиться половина великого апельсина. Апельсин миємо, відрізаємо половину і ріжемо на великі шматки. Ріжемо разом з шкіркою! Виймаємо кісточки, білі перегородки краще прибрати.

5


Шматочки апельсина подрібнюємо в блендері.

6


Додаємо цукор, крохмаль, корицю, ще раз збиваємо начинку в блендері.

7


Дістаємо тісто з холодильника, розгортаємо в прямокутник (у мене вийшов прямокутник приблизно 30×25 см). Гладке тісто, на скалці не липне, добре розкочується, так що підсипати борошно не потрібно. Дуже зручно розгортати на килимку.

8


На тісто викладаємо начинку, розрівнюємо. При цьому з одного краю тіста (далекого від вас) залишаємо смужку, вільну від начинки, щоб потім було зручно згортати рулет.

9


Згортаємо рулет, рухаючись в бік вільного від начинки краю тіста. Звертаємо рулет швом донизу, щоб при випіканні печиво не розгорталося.

10


Гострим ножем нарізаємо рулет на печива товщиною близько 2,5 см. У мене вийшло 14 штук.

11


Викладаємо печиво на деко, змащене маслом, на невеликій відстані один від одного.

12


Ставимо в розігріту до 220 градусів духовку, випікаємо 15-20 хвилин.

13


Це дуже смачно, ніжно, дуже ароматно, в міру солодко, всіх запрошую спробувати!

14


До речі, щоб печиво залишалося м'яким, не тримайте його на відкритому повітрі. Покладіть в хлібницю або накрийте рушником.


Апельсинове печиво


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Наталя
Дуже смачно! Рекомендую!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com