Як приготувати печиво Савоярді
Для кого-то приготування тірамісу вже стало простою і повсякденною справою, для когось - зовсім новим і незвіданим заняттям. Багатьом господиням здається, що вони не зможуть створити в домашніх умовах цей ніжний, смачний десерт. Насправді, приготування тірамісу – справа кількох хвилин.
Необхідно просто вмочити савоярді в лікер або каву, перекласти шарами з ніжним сиром маскарпоне, посипати тертим шоколадом або какао – і ви можете пригощати своїх гостей тірамісу. Але що, якщо ви живете в маленькому місті, де не можна знайти в продажу савоярді і маскарпоне? І, якщо маскарпоне можна замінити ніжною сирною масою і вершками, то савоярді ви можете спекти самостійно.
Інгредієнти:
3 яйця;
50 г цукру;
1 ст. л. крохмалю;
3-4 ст. л. борошна.
Покрокове приготування печива савоярді.
Відокремте білки від жовтків. Жовтки перетріть з цукром, додайте крохмаль, перемішайте.
Білкову масу збийте міксером.
Акуратно перемішайте білки і жовтки, потім додайте крохмаль.
Додайте борошно.
Застеліть деко харчовим папером. Покладіть тісто в кулінарний мішок і видавіть на деко печива шириною 2-2,5 см і довжиною 10-12 см.
Випікайте при 150-170 градусах 15-20 хвилин.
Поради для приготування савоярді.
Це бісквітне печиво легко і швидко готувати. З ним можна робити не тільки італійський десерт, але і різні торти зі свіжими ягодами, сметаною і вершками.
Якщо спекти відразу кілька порцій і скласти їх в суху посуд, ви в будь-який момент зможете побалувати своїх близьких смачною випічкою.