Печиво на Різдво
Інгредієнти:
Для тіста:
300 г борошна;
150 г вершкового масла чи молочного маргарину;
100 г цукрового піску;
2 яйця;
1 пакетик ванільного цукру;
1 ч. л. розпушувача.
Для глазурі:
розтерти 1 білок;
0,5 склянки цукрової пудри;
додати харчові барвники.
Приготування різдвяного печива.
В глибокій чаші змішуємо всі сухі інгредієнти - борошно, цукор-пісок, цукор ванільний, розпушувач.
Додаємо порізане шматками вершкове масло або хороший молочний маргарин. Розтираємо руками, перетворюючи все це в дрібну крихту.
Додаємо яйця. Вимішуємо тісто добре руками. Збираємо тісто в кулю, загортяємо в пакет і відправляємо відпочивати на пів години в холодильник. Так воно буде краще кататися і не липнути до качалки.
Ще раджу присипати стіл і качалку борошном. Розкачуємо тісто не тонко, приблизно пів сантиметра завтовшки. Я не великий любитель хрусткого, сухого печива, тому роблю його саме товстішим.
Формочками з різдвяною тематикою вирізаємо наше майбутнє печиво і переносимо на деко, застелене пекарським папером.
Таке печиво не буде розпливатися в сторони, а тільки підросте вгору, тому на одному аркуші може вміститися багато печива на невеликій відстані один від одного. Гріємо духовку до 180° і ставимо наше печиво всередину на 10 хвилин, не більше.
Готове печиво виходить злегка рум'яним. Якщо ви хочете біле печиво - дістаньте з духовки трохи раніше. Ось, власне, і все. Печиво за бажанням покрити глазур'ю за допомогою корнетика з пергаменту.