Печиво Кураб'є
Якщо правильно приготувати печиво «кураб'є», то воно буде танути в роті, залишаючи приємний післясмак. Таке печиво можна знайти далеко не в кожному магазині. Є багато схожих варіантів, але, це «зовсім не те». Давайте будемо розбиратися, як приготувати кураб'є – смак, який йде з дитинства, викликаючи тільки позитивні емоції.
Інгредієнти:
борошно – 5 ст.;
масло – 500 г;
цукрова пудра – 2 ст.;
ванілін;
ядра горіхів – за смаком.
Приготування печива кураб'є.
Масло вершкове викладаємо з холодильника на 3-4 години, щоб воно розм’якло при кімнатній температурі.
За допомогою ручного міксера або віночка змішуємо вершкове масло з цукровою пудрою. З приводу застосування техніки, думка у всіх різна. Одні вважають, що краще використовувати міксер, інші – що тісто краще робити вручну. Тому робіть, як вам зручно.
Збиваємо до утворення однорідної структури тіста.
Поступово всипаємо (вже просіяне) борошно, додаємо дрібку ваніліну і перемішуємо.
Вимішуємо тісто до однорідної консистенції. Муки може піти менше або більше від зазначеної нами норми. Тісто повинне вийти м'яким, легко відставати від рук.
Підсушуємо або підсмажуємо ядра горішків.
Формуємо з тіста колобки, злегка подовживши їх з одного боку. Закладаємо всередину кожного по одному горішку (ядра). Викладаємо на деко, застелене пергаментним листом.
Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Кураб'є має покритися рум'яною скоринкою.
Після приготування печеню потрібно дати «відпочити» на деко. Так кураб'є збереже форму і не зламається.