Відкрити категорії

Печиво Кураб'є




Якщо правильно приготувати печиво «кураб'є», то воно буде танути в роті, залишаючи приємний післясмак. Таке печиво можна знайти далеко не в кожному магазині. Є багато схожих варіантів, але, це «зовсім не те». Давайте будемо розбиратися, як приготувати кураб'є – смак, який йде з дитинства, викликаючи тільки позитивні емоції.

Інгредієнти:
борошно – 5 ст.;
масло – 500 г;
цукрова пудра – 2 ст.;
ванілін;
ядра горіхів – за смаком.

Приготування печива кураб'є.


Масло вершкове викладаємо з холодильника на 3-4 години, щоб воно розм’якло при кімнатній температурі.

1


За допомогою ручного міксера або віночка змішуємо вершкове масло з цукровою пудрою. З приводу застосування техніки, думка у всіх різна. Одні вважають, що краще використовувати міксер, інші – що тісто краще робити вручну. Тому робіть, як вам зручно.

2


Збиваємо до утворення однорідної структури тіста.

3


Поступово всипаємо (вже просіяне) борошно, додаємо дрібку ваніліну і перемішуємо.

4


Вимішуємо тісто до однорідної консистенції. Муки може піти менше або більше від зазначеної нами норми. Тісто повинне вийти м'яким, легко відставати від рук.

5


Підсушуємо або підсмажуємо ядра горішків.

6


Формуємо з тіста колобки, злегка подовживши їх з одного боку. Закладаємо всередину кожного по одному горішку (ядра). Викладаємо на деко, застелене пергаментним листом.

7


Випікаємо 30 хвилин при температурі 200 градусів. Кураб'є має покритися рум'яною скоринкою.

8


Після приготування печеню потрібно дати «відпочити» на деко. Так кураб'є збереже форму і не зламається.


Печиво Кураб'є
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com