Відкрити категорії

Різдвяне медове печиво




За традицією на Різдво випікають різне печиво та солодощі. Це печиво вийшло дуже ніжне. Ми не дуже любимо прянощі, типу імбиру, кардомона і т. д., тому я використовувала тільки мед і карамель. При бажанні, звичайно, в тісто можна додати різні прянощі і тоді смак буде ще більш різдвяним.

Інгредієнти:
мед - 150 г;
цукор - 60 г;
борошно - 300 г;
яйця курячі - 1 шт.;
білки яєчні - 1 шт.;
цукрова пудра - 200 г;
масло вершкове - 50 г;
шоколодная стружка - 10 г.

Як приготувати різдвяне медове печиво.


У глибокій каструлі нагріваємо мед. Дуже важливо, щоб мед не закипів! На самому маленькому вогні нагріваємо його до моменту, коли він стане рідким. Якщо утворюватиметься плівка, необхідно її знімати.

1


Одночасно з медом займаємося цукром. У сковороду з товстим дном висипаємо цукор, нагріваємо його на маленькому вогні. Як тільки цукор починає плавитися, вливаємо воду і швидко і дуже добре перемішуємо, щоб цукор повністю розчинився у воді. Постійно помішуємо. Даємо випарується воді до такої консистенції, щоб цукровий сироп розрісся в тягучу карамель.

2


Отриману карамель виливаємо в мед. На цьому етапі можна додати прянощі за бажанням. Краще їх попередньо перемолоти в блендері.

3


В медово-карамельну суміш висипаємо близько 100 г борошна. Добре перемішуємо. Стежте, щоб вогонь був маленьким - суміш не повинна кипіти.

4


Кладемо в тісто масло. Чекаємо, коли воно розтане і перемішуємо тісто.

5


Знімаємо каструлю з плити і даємо тісту трохи охолонути. Додаємо в тісто яйце і швидко перемішує, щоб яйце не схопилося, так як тісто ще тепле.

6


Висипаємо решту борошна і добре перемішуємо руками. Поступово додаємо ще борошна при необхідності, щоб тісто відставало від рук. Робимо з тіста колобок, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник. В ідеалі тісто має полежати в холодильнику близько доби, але можна використовувати його і після 2-х годин охолодження.

7


Дістаємо тісто з холодильника. Воно стало щільним, еластичним. Розкачуємо досить тонкий пласт.

8


З тіста за допомогою формочки або трафарету робимо фігурки і викладаємо на деко, застелений пекарським папером. Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку на 8-10 хвилин, щоб печиво підрум'янилося.

9

 

10


Дістаємо печиво. Даємо йому повністю охолонути. Далі прикрашаємо його. Я використовувала для глазурі цукрову пудру і яєчний білок. Все це треба добре перемішати, але не збивати. Прикрашаємо печиво за бажанням. Я посипала ще і шоколадною стружкою. Можна додати в глазур харчовий барвник. Даємо застигнути глазурі.

11


Таке печиво необхідно зберігати в сухому місці при кімнатній температурі. Час приготування вказано без урахування охолодження тіста в холодильнику і охолодження печива. Приємного смаку!

Щасливого Різдва і Нового року!


Різдвяне медове печиво
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Яна
Дуже гарне печивоо спробую зробити сама в 12р це печиво надеюсь буде смачне
фото
admin
Яна, пробуйте, це недуже складно.
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com