Імбирне печиво
Імбирне печиво легке в приготуванні і пряне на смак. Веселе та смачне імбирне печиво обожнюють діти. Коли в Європі починають готуватися до Різдва, будь-яка поважаюча себе господиня прагне власноруч приготувати імбирне різдвяне печиво. А на новорічний стіл також прийнято ставити новорічне імбирне печиво.
Інгредієнти:
масло вершкове - 200 г;
борошно - 3 склянки;
яйця курячі - 2 штуки;
імбир - 1 корінь;
цукор - 2/3 склянки;
мед - 4 ст. л.;
сіль - 1 щіпка;
розпушувач тіста - 1 пачка.
Як приготувати імбирне печиво.
Спочатку розм'якшене вершкове масло гарненько розтираємо з цукровим піском.
Тепер додаємо мед і перемішуємо ще раз.
Після цього вводимо в тісто яйця і доводимо суміш до однорідної структури.
Корінь імбиру очищаємо і натираємо на дрібній тертці. Корінь беріть середнього розміру.
Вводимо тертий імбир в тісто.
Тепер у борошно додаємо дрібку солі, розпушувач і просіваємо суміш в тісто. Гарненько вимішуємо.
Накриваємо тісто плівкою і прибираємо в холодильник на 1 годину.
Деко застеляємо папером для випічки, в маленьку тарілочку насипати цукровий пісок. Ложкою беремо тісто, викладаємо в тарілку і обвалюємо з усіх сторін в цукрі. Я для цих цілей пристосувала ложку для морозива, знаєте, таку, яка формує кульки.
Дуже зручно, але печиво виходять великі. З наведеної кількості продуктів виходить 2 дека імбирного печива, тому можете сміливо робити півпорції, якщо сумніваєтеся.
Таким чином, викладаємо всі кульки на деко, трохи сплющує їх і ставимо в духовку, нагріту до 180 градусів.
Через 15-20 хвилин печиво стає рум'яним - пора діставати.
Приємного чаювання! Хоча і з молоком буде теж дуже смачно.