Відкрити категорії

Новорічне медове печиво




Якщо у Вас в будинку є маленькі діти, то краща прикраса для новорічної ялинки - це їстівні іграшки! З печива і льодяників!

Це печиво не тільки красиве, але ще і дуже смачне! І Ваші діти із задоволенням допоможуть приготувати і розфарбувати. Рецепт дуже простий, недорогий і доступний! Виходить близько 45 печива, це досить багато, для проби можна брати половину зазначених норм.

Інгредієнти:
борошно - 750 г;
мед - 180 г;
цукор - 140 г;
яйця курячі - 4 шт.;
масло вершкове - 100 г;
сода харчова - 2 ч. л.;
цукрова глазур - 100 г;
льодяники - 200 г.

Як приготувати Новорічне медове печиво.


Всі продукти я відміряю на вагу, так як це більш точно, ніж склянками.

1


Я користуюся цифровими кухонними вагами. Не забуваємо про зручну кнопочку "тара".

2


Змішуємо мед, цукор, масло, соду.

3


Ставимо миску на водяну баню, добре прогріваємо, щоб всі складові добре змішалися до однорідності, весь час помішуємо. У мене це зайняло хвилин 5, ось так виглядає маса.

4


Потім додаємо яйце, розмішуємо, і так по черзі всі 4 яйця вводимо.

5


Знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути. Тепер займемося підготовкою "начинки" для печива.
Нам потрібні звичайні прозорі льодяники без начинки. У мене ось такі цукерки, але можна взяти Дюшес або Барбарис, або будь-які інші.

6


Подрібнюємо в кавомолці, розсипаємо в різні мисочки за кольорами.

7

 

8


Якщо немає кавомолки, можна просто загорнути в рушник, постукати по них молоточком і таким чином розломити цукерки на маленькі шматочки. Тепер повернемося до тіста. У миску насипати половину норми борошна, додаємо трохи остиглої медово-цукрово-яєчно-масляної маси. Замішуємо тісто, поступово додаючи залишки борошна.

9


Половину тіста я загорнула в харчову плівку, щоб не обвітрювалося. Досить тонко розкачуємо тісто, близько 3-4 мм. Під час випікання воно підніметься. Можна відразу на пергаменті для випікання розкачувати. Або пізніше на нього перенести вирізане печиво.

10


Видавлюємо кола. Я використовувала широку креманку. Діаметр кола близько 7 см.

11


За допомогою трубочки для коктейлів робимо маленькі дірочки, в які потім просмикнемо стрічку і підвісимо на ялинку медове печиво.

12

 

13


В центрі кожного новорічного печива треба вирізати отвір. Якщо є невеликі формочки для печива, можна ними скористатися. Я вирізала ялинки просто гострим ножиком, а кружечки видавила чаркою.

14

 

15


Тепер у центр печива насипаємо подрібнені льодяники. Насипати треба багато, з гіркою.

16


Можна комбінувати кольори, буде красиво.

17


Духовку попередньо розігріти до 180 градусів. Викладаємо печиво на 5 хвилин, за цей час розплавляться льодяники. Дістаємо з духовки і висипаємо ще подрібнених льодяників.

18


І знову в духовку ще хвилин на 5-7, печиво стане красивого медового кольору. Охолодити не знімаючи з пергаменту! Ось таке Новорічне медове печиво у мене вийшло.

19

 

20


І тепер починається найцікавіше - прикраса печива! Для цього треба зробити білу глазур.
Беремо 1 білок яйця, можна навіть половину білка, або 2 від перепелиних яєць. Трохи збити, поступово додати цукрову пудру (у мене пішло близько 180 г). Я ще додаю 1-2 чайні ложки соку лимона. Консистенція повинна бути щільною, але текучого, як на фото.

21


У мене не виявилося кондитерських мішків, тому я взяла прозорий пакет для запікання. Глазур поміщаємо в пакет, добре зав'язуємо.

22

 

23


Акуратно відрізаємо куточок пакета, виходить маленька дірочка, через яку видавлюємо глазур на печиво. Ось тут дітки можуть дати волю фантазії.

24


Можна глазур поділити на частини, змішати з харчовим барвником і розкласти в різні пакетики.

25

 

26

 

27


Новорічні солодощі чудово зберігаються, тиждень так точно можуть провисіти, але швидше за все вони будуть з'їдені швидше, ніж пройде тиждень.


Новорічне медове печиво


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com