Відкрити категорії

Печиво на Новий рік 2021

Запах ялини, мандаринів і ароматної домашньої випічки з корицею – значить ось-ось настане Новий 2021 рік! Уже традиційно напередодні зимових свят і Різдва в багатьох будинках господині печуть печиво. Сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами, за допомогою яких навіть новачки в цій захоплюючій справі, випікання і покриття глазур'ю, впораються на тверду 5!


Поради початківцям, щоб пряники на святкування 2021 року Бика вийшли смачними і ароматними, перш ніж приступити до роботи, ознайомтеся з деякими основними моментами.

Рекомендації щодо приготування новорічного печива 2021.

- Завжди беріть якісні продукти, необхідні за рецептом. Не варто замінювати вершкове масло спредом або маргарином, натуральний мед - штучним.

- Обов'язково просівати борошно через дрібне сито - це допоможе йому збагатитися киснем, і тісто буде добре вимішуватися.

- Заздалегідь приготуйте суху суміш з спецій, це дозволить всім інгредієнтам «подружитися», щоб максимально розкритися при випіканні.
Печиво на Новий рік 2021

- При необхідності додавання какао краще брати алкалізованний - смак і аромат готових виробів буде сильніше і більш насиченим.

- Готове тісто рекомендується потримати, загорнутим в харчову плівку або пакет, на холоді мінімум 8 годин, після цього воно стане еластичним і пружним.

- При розкочування тіста зручно користуватися силіконовими килимками, які придатні і для високих температур духової шафи.


- Якщо ви не маєте спеціального набору вирубок, скористайтеся склянкою, чашкою, або дитячими формочками для гри.

- Діставши готову випічку, переверніть кожен пряник лицьовою стороною вниз, накрийте дерев'яною дошкою і притисніть вагою. Кілька хвилин під таким пресом допоможуть позбутися від нерівної поверхні і «шапки». Це потрібно для того, щоб глазур не розтікалася, виглядала дзеркально рівною.

- Щоб запобігти висиханню, зберігати готове печиво треба в щільно закритих контейнерах або ємностях.

- Покривати глазур'ю можна тільки остиглі пряники!

Як приготувати Імбирні пряники на Новий рік 2021.

Казкові, майже іграшкові, пряники з тонким імбирним ароматом є неодмінним атрибутом різдвяних свят. Дивовижний десерт з'явився в Європі на початку 992 року — його привіз до Франції Вірменський чернець Григорій Макар. З того часу пряник став одним з головних частувань новорічного та різдвяного столу у всіх європейських країнах.
Імбирні пряники на Новий рік 2021

Кулінарних рецептів імбирних пряників чимало, адже у кожного кондитера є свій особливий секрет їх приготування і прикраси. Знаючи класичний базовий рецепт, ви теж зможете навчитися готувати це частування зі звичайних продуктів, які завжди знайдуться під рукою.

пшеничне борошно - 300 г;
цукрова пудра - 100 г;
вершкове масло - 150 г;
мелений імбир і мигдаль - по 1/2 ч. л.;
кориця - 1/2 ч. л;
яйце - 1 шт.;
сіль - 1 щіпка;
харчова сода - 1/2 ч. л.;
мед - патока, кленовий сироп - 3 ст. л.

Спосіб приготування тіста.
  1. Перед початком роботи потрібно просіяти борошно.

  2. Розм'якшене масло потрібно добре перетерти з борошном, додати соду, сіль і спеції. Консистенція повинна нагадувати масляні крихти.

  3. Введіть цукрову пудру, мед і яєчний жовток. Вимішайте однорідне тісто.

  4. Для випічки пряників тісто має бути щільним, але еластичним. Для цього загорніть його в поліетиленову плівку і залиште в холодильнику на 2-4 години.
    Як приготувати Імбирні пряники на Новий рік 2021

  5. За цим рецептом можна приготувати прості житні або медові пряники. Для цього замість пшеничного борошна використовується житнє.

  6. Розігрійте духовку до 180 °C.

  7. Підготовлене тісто потрібно викласти на дошку або стіл, і розкачати широкий пласт товщиною 8-10 мм.

  8. За допомогою формочок для печива або паперового трафарету вирізати бажані форми — зірочки, фігурки тварин, ялинки, новорічні кулі та ін.
    Випічка імбирних пряників - фото 1

  9. Деко застелити листом пергаментного паперу, і викласти на нього пряники.

  10. Випікати новорічне частування 15-20 хвилин.
    Випічка імбирних пряників - фото 2

  11. Імбирні пряники готові. Охолодіть їх до кімнатної температури, посипте цукровою пудрою або прикрасьте глазур'ю.

Імбирні пряники на новорічний стіл 2021

Німецькі різдвяні пряники «лебкухен» до новорічного столу 2021.

Різдво і Новий Рік — дивовижні свята, які з радістю відзначають у всьому світі. У кожної країни є своє особливе частування, без якого складно уявити святкове застілля. У слов'ян солодким символом Різдва є печива» Миколайчики на честь Миколи-угодника. У Європі такими частуваннями є «лебкухен».

Німецькі пряники готували для дітей і частування гостей, ними прикрашали ошатну ялинку і використовували фігурні печива в якості подарунків. Перші рецепти пряників «лебкухен» з'явилися в монастирських пекарнях.
Німецькі різдвяні пряники «лебкухен» на Новий рік 2021

Головними інгредієнтами цієї випічки були горіхи, мед і безліч різних спецій. Вони мали не тільки релігійне значення, а й володіли цілющими властивостями. Сучасні рецепти випічки трохи змінилися, але ці солодощі як і раніше займають одне з головних місць на новорічному столі.

пшеничне борошно - 2 склянки;
куряче яйце - 2 шт.;
мед - 250 г;
розпушувач для тіста - 1 упаковка;
какао - 5 ч. л.;
вершкове масло - 100 г;
коричневий цукор - 2 склянки;
житнє борошно - 300 г;
прянощі і спеції - суміш - 2 ст. л.;
цедра лимона - 2 ст. л.

Покроковий рецепт приготування печива.
  1. Мед змішати з цукром. Розігріти суміш на водяній бані до повного розчинення цукру, зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.

  2. У зручний посуд насипати борошно, додати розпушувач і какао. Добре перемішати.

  3. Яйця збити до пишної піни і поступово, тонкою цівкою, влити в медову суміш.

  4. Додаючи борошно, замішати м'яке еластичне тісто. Перекласти тісто в пакет або пластиковий контейнер, і залишити в холодильнику на добу.


  5. Коли тісто відпочине, можна приступити до ліплення печива.

  6. Розділити тісто на кілька частин, і розкачати пласти товщиною 5-7 мм.

  7. Формочками видавити фігурки або розрізати ножем на шматочки будь-якої геометричної форми.

  8. Випікати в розігрітій духовці на пергаменті 15-20 хвилин.

  9. Коли печиво охолоне, прикрасити айсингом.

  10. Для прикраси німецьких пряників можна використовувати звичайну цукрову глазур або пудру.

Німецькі різдвяні пряники «лебкухен» на новорічний стіл 2021

Список рецептів печива на Новий рік 2021 Бика.


1. Печиво на Різдво ➜

2. Мигдальне печиво ➜

3. Печиво Новорічні шишки ➜

4. Різдвяні пряники з передбаченнями ➜

5. Різдвяне медове печиво ➜

6. Різдвяне печиво ➜

7. Новорічне медове печиво ➜

8. Пряникові чоловічки ➜
Контакти: wagcooking@gmail.com