Відкрити категорії

Піца по-італійськи по-домашньому


Піца по-італійськи по-домашньому


Інгредієнти:
Готуємо просте хлібне тісто:
На 1 кілограм борошна
650 грам теплої води,
пакетик 11 грам сухих дріжджів (дивіться на упаковці дріжджів на яку кількість борошна розраховані),
столову ложку крупної солі.
базилік

Приготування.
Борошно просіваємо на обробний стіл, змішуємо з сіллю, робимо велике поглиблення діаметром 25 см.

У теплій воді розводимо дріжджі і через десять хвилин наливаємо в воронку. Виделкою потихеньку зачерпуємо краї муки і змішуємо з водою в центрі. Коли вода змішається з тістом, починаємо вимішувати. Вимішуємо 10-15 хвилин. Чим енергійніше вимішуємо, розтягуємо, б'ємо тісто - тим смачніше вийде корж.
Коли тісто стане еластичним, кладемо його в теплу ємність і накриваємо або мокрим рушником, або плівкою. Залишаємо на годину - півтори. Тісто має збільшитися в два рази.

Робимо стандартний томатний соус.
Очищаємо помідори від шкірки і ріжемо їх як на салат. На сковороду наливаємо дві столові ложки оливкової олії.

Рекламний блок
Рубаємо зубчик часнику і кладемо в підігріте масло. Закинути туди ж дрібно порубані стебла базиліка від одного пучка (листя будуть необхідні пізніше).
Як тільки часник починає бути карамелізованим, кладемо помідори. Тушкуємо 5-10 хвилин до розварювання помідорів. Солимо, перчимо. Соус протираємо через сито, щоб все насіння і тверді частини не потрапили в готовий соус.

Піднялося тісто, вимішуємо ще раз, але не сильно протягом пари хвилин. Поділяємо на порції (десь виходить вісім невеликих піц).
Накриваємо плівкою ті порції, які не використовуємо. Беремо тісто для однієї піци, розгортаємо в лист товщиною 3-5мм (не забуваючи про муку, щоб не прилипло).

Якщо є форма для піци - використовуйте її, якщо ні - можна постелити фольгу на решітку або використовувати звичайний лист.

Покладіть тісто на обрану поверхню. Дайте відпочити тісту 15-25 хвилин. Смажте корж тонким шаром соусу, виливши посередині дві третини ополоника соусу і розмазавши по спіралі соус по всьому тісту. Покладіть кілька листочків базиліка (чотири або вісім) по колу.

Наріжте тонко помідор на диски товщиною три міліметри. Укладіть чотири диски помідора по колу на піцу. Між помідор покладіть тонко нарізане копчене м'ясо (сирокопчену грудинку, панчетту або інше м'ясо, або хорошу салямі).

Порвіть на шматки і покладіть рівномірно зверху моцарелу або сулугуні (близько ста грам на одну піцу).

Покладіть піцу в попередньо розігріту до 230 градусів духовку. Запікайте 7-10 хвилин до моменту, коли сир почне смажитися.

Вийміть піцу і перевірте низ. Якщо низ погано пропікся, наступну піцу кладіть нижче.

Посипте гарячу піцу тертим пармезаном, чорним меленим перцем і збризніть оливковим маслом.

Решта піци начиняють також чи по-іншому. Головний принцип - начинки не повинно бути багато.

Важливо.
Дуже уважно і з любов'ю поставтеся до тіста і воно відплатить вам чудовим смаком.
Температура і вологість на вашій кухні з часом підкажуть вам як треба робити тісто.
Помідори повинні бути місцевого виробництва та дуже смачні, бажано м'ясистих сортів.
Моцарелла добре замінюється сулугуні або подібним сиром. Є не дуже солоні варіанти.
Не використовуйте дешеву ковбасу, але і сильно тверду теж небажано. Яку саме - підкаже асортимент вашого магазину і досвід.
М'яса або ковбаси використовується небагато, тому вони повинні бути теж дуже хорошої якості.
Базилік можна використовувати як зелений, так і фіолетовий.
Можете спробувати замінити базилік на інші трави, наприклад естрагон (тархун).
І пам'ятайте, занадто різноманітна начинка заглушає смак. Краще зробіть різноманітні піци.

Рекламний блок
Піца по-італійськи по-домашньому


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com