Відкрити категорії

Як приготувати кальцоне




Кальцоне - ці італійські пиріжки готуються за принципом піци і з того ж самого тіста, тільки їх роблять у формі півкола і верхня їх частина накривається тістом, ніби піца складена навпіл.

Піца відмінне блюдо. Одне з основних її достоїнств це те, що вона підходить для практично будь-якого приводу, будь-то рядова вечеря перед екраном з улюбленим серіалом, раптовий приїзд родичів або день народження дитини. Кожна компанія знайде в цьому блюді свої плюси, але незмінним буде одне – відмінний смак уб'є всіх.

Готувати піцу можна дуже часто, ця страва добре ще й тим, що дуже рідко набридає. В крайньому випадку, можна внести зміни в рецепт начинки, і це буде вже зовсім інша страва.

Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 2,5 склянки і 1/2 для замішування;
тепла вода (45-50 градусів) - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 упаковка;
мед - 1/2 чайна ложка;
сіль крупного помелу - 1/2 чайна ложка;
оливкова олія - 1 чайна ложка.

Начинка:
пепероні або інші салямі - 8 шматочків;
цибулина - 1 середня;
ковбаса або фарш - 1/2 200-230 г;
м'якого і твердого сиру 1-1/2 склянки;
яйце – 1 шт.

Соус для піци:
консервована томатна паста - 230 г;
італійські приправи - 1/2 чайної ложки;
сухий базилік - 1/4 чайної ложки;
часниковий порошок - 1/4 чайної ложки;
червоний перець (за бажанням) - 1 щіпка;
чорний перець - за смаком

Готуємо кальцоне.


Почати краще всього з того, що на дно миски, де буде «підніматися» тісто, налити трохи оливкової олії приблизно половину столової ложки.

1


Потім візьміть велику миску і налийте в неї пів чайної ложки меду (можна відмірювати на око плюс-мінус кілька крапель погоди не зроблять).

2


Відміряйте склянку води і нагрійте до температури 45-50 градусів.

3


Потім влийте воду до меду на дні миски.

4


Посипте дріжджі рівним шаром і дайте їм постояти і набрякнути.

5

Коли дріжджі підійдуть, додайте ще пів чайної ложки оливкової олії в дріжджову воду.

6


Посоліть: пів чайної ложки солі крупного помелу буде достатньо.

7


І змішайте.

8


Всипте склянку борошна.

9


Перемішайте.

10


Ще один стакан борошна і знову перемішайте.

11


Додайте останніх пів склянки борошна і помішуйте лопаткою, поки тісто не стане однорідним.

12


Під кінець замішувати краще руками.

13


Насипте трохи борошна на чисту стільницю, посипте тісто і почніть місити. Найкраще розтягнути цей процес не менш ніж на 5 хвилин у міру необхідності додаючи борошна. Для остаточного замісу вам знадобиться ще близько чверті або навіть половини склянки борошна.

14


Це після трьох хвилин замішування.

15


А так тісто має виглядати через 5 хвилин.

16


Покладіть тісто в миску з оливковою олією, попередньо скатав його в кулю. Накрийте миску лляним рушником.

17


Накриту миску поставте в тепле приміщення без протягів, щоб воно піднялося, і залиште хвилин на 40-60.

18


Поки тісто настоюється можна зробити начинку. Спочатку потрібно приготувати грам 200-250 домашньої італійської ковбаси, підійде також будь-яка інша домашня ковбаса або звичайний фарш.

19


Наріжте цибулю смужками від коріння до верхівки.

20


Підсмажте його з рештою м'ясом до золотистої м'якої скоринки.

21


У невеликій каструльці змішайте 200-230 грам консервованої томатної пасти, італійські приправи, сушений базилік, часниковий порошок, сіль і чорний перець. Можна додати трохи цукру, щоб соус не вийшов занадто кислим.

22


Поріжте на четвертинки пепероні або інше салямі, яка Вам більше подобається.

23


Потім натріть сир. Наприклад, чверть склянки нежирного твердого сиру типу різкуватого проволоне і склянку – півтори вершкового сиру типу моцарелла.

24


Після того як тісто постоїть в сухому теплому місці близько години, його обсяг повинен збільшитися вдвічі.

25


Побийте його злегка кулаком, щоб воно трохи «здулося».

26


Потім скачайте з тіста кульку і розділіть його навпіл і кожну половинку ще раз навпіл.

27


Тепер візьміть качалку і розкачати кожен шматок тіста в коло приблизно 25 сантиметрів у діаметрі. Можливо, доведеться трохи розтягнути тісто пальцями.

28


Намажте на основу трохи соусу, відступивши від краю сантиметр або півтора. Покладіть зверху домашні ковбаски і смажену цибулю.

29


Накрийте шматочками пепероні і присипте сиром: спершу – більш м'яким, а потім – твердим.

30


Складіть навпіл і підкрути краї.

31


Обмажте кальцоне збитим яйцем.

32


Випікайте при температурі 190 градусів, поки кальцоне не стануть хрусткими і не придбають насичений золотий відтінок.

33


Весь цей довгий і трудомісткий процес варто всіх тих зусиль, які Ви прикладете, так як поїдання цього чудового блюда здатне компенсувати витрати часу і старань.

34


Смачного!


Як приготувати кальцоне


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com