Відкрити категорії

Як приготувати кальцоне


Як приготувати кальцоне


Кальцоне - ці італійські пиріжки готуються за принципом піци і з того ж самого тіста, тільки їх роблять у формі півкола і верхня їх частина накривається тістом, ніби піца складена навпіл.

Піца відмінне блюдо. Одне з основних її достоїнств це те, що вона підходить для практично будь-якого приводу, будь-то рядова вечеря перед екраном з улюбленим серіалом, раптовий приїзд родичів або день народження дитини. Кожна компанія знайде в цьому блюді свої плюси, але незмінним буде одне – відмінний смак уб'є всіх.

Готувати піцу можна дуже часто, ця страва добре ще й тим, що дуже рідко набридає. В крайньому випадку, можна внести зміни в рецепт начинки, і це буде вже зовсім інша страва.

Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 2,5 склянки і 1/2 для замішування;
тепла вода (45-50 градусів) - 1 склянка;
сухі дріжджі - 1 упаковка;
мед - 1/2 чайна ложка;
сіль крупного помелу - 1/2 чайна ложка;
оливкова олія - 1 чайна ложка.

Начинка:
пепероні або інші салямі - 8 шматочків;
цибулина - 1 середня;
ковбаса або фарш - 1/2 200-230 г;
м'якого і твердого сиру 1-1/2 склянки;
яйце – 1 шт.

Соус для піци:
консервована томатна паста - 230 г;
італійські приправи - 1/2 чайної ложки;
сухий базилік - 1/4 чайної ложки;
часниковий порошок - 1/4 чайної ложки;
червоний перець (за бажанням) - 1 щіпка;
чорний перець - за смаком

Готуємо кальцоне.


Почати краще всього з того, що на дно миски, де буде «підніматися» тісто, налити трохи оливкової олії приблизно половину столової ложки.

11


Потім візьміть велику миску і налийте в неї пів чайної ложки меду (можна відмірювати на око плюс-мінус кілька крапель погоди не зроблять).

22


Відміряйте склянку води і нагрійте до температури 45-50 градусів.

33


Потім влийте воду до меду на дні миски.

44


Посипте дріжджі рівним шаром і дайте їм постояти і набрякнути.

55


Коли дріжджі підійдуть, додайте ще пів чайної ложки оливкової олії в дріжджову воду.

66


Посоліть: пів чайної ложки солі крупного помелу буде достатньо.

77


І змішайте.

88


Всипте склянку борошна.

99

Рекламний блок
Перемішайте.

1010


Ще один стакан борошна і знову перемішайте.

1111


Додайте останніх пів склянки борошна і помішуйте лопаткою, поки тісто не стане однорідним.

1212


Під кінець замішувати краще руками.

1313


Насипте трохи борошна на чисту стільницю, посипте тісто і почніть місити. Найкраще розтягнути цей процес не менш ніж на 5 хвилин у міру необхідності додаючи борошна. Для остаточного замісу вам знадобиться ще близько чверті або навіть половини склянки борошна.

1414


Це після трьох хвилин замішування.

1515


А так тісто має виглядати через 5 хвилин.

1616


Покладіть тісто в миску з оливковою олією, попередньо скатав його в кулю. Накрийте миску лляним рушником.

1717


Накриту миску поставте в тепле приміщення без протягів, щоб воно піднялося, і залиште хвилин на 40-60.

1818


Поки тісто настоюється можна зробити начинку. Спочатку потрібно приготувати грам 200-250 домашньої італійської ковбаси, підійде також будь-яка інша домашня ковбаса або звичайний фарш.

1919


Наріжте цибулю смужками від коріння до верхівки.

2020


Підсмажте його з рештою м'ясом до золотистої м'якої скоринки.

2121


У невеликій каструльці змішайте 200-230 грам консервованої томатної пасти, італійські приправи, сушений базилік, часниковий порошок, сіль і чорний перець. Можна додати трохи цукру, щоб соус не вийшов занадто кислим.

2222


Поріжте на четвертинки пепероні або інше салямі, яка Вам більше подобається.

2323


Потім натріть сир. Наприклад, чверть склянки нежирного твердого сиру типу різкуватого проволоне і склянку – півтори вершкового сиру типу моцарелла.

2424


Після того як тісто постоїть в сухому теплому місці близько години, його обсяг повинен збільшитися вдвічі.

2525


Побийте його злегка кулаком, щоб воно трохи «здулося».

2626


Потім скачайте з тіста кульку і розділіть його навпіл і кожну половинку ще раз навпіл.

2727


Тепер візьміть качалку і розкачати кожен шматок тіста в коло приблизно 25 сантиметрів у діаметрі. Можливо, доведеться трохи розтягнути тісто пальцями.

2828


Намажте на основу трохи соусу, відступивши від краю сантиметр або півтора. Покладіть зверху домашні ковбаски і смажену цибулю.

2929


Накрийте шматочками пепероні і присипте сиром: спершу – більш м'яким, а потім – твердим.

3030


Складіть навпіл і підкрути краї.

3131


Обмажте кальцоне збитим яйцем.

3232


Випікайте при температурі 190 градусів, поки кальцоне не стануть хрусткими і не придбають насичений золотий відтінок.

3333


Весь цей довгий і трудомісткий процес варто всіх тих зусиль, які Ви прикладете, так як поїдання цього чудового блюда здатне компенсувати витрати часу і старань.

3434


Смачного!

Рекламний блок
Як приготувати кальцоне


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua