Відкрити категорії

Піца з ковбасою




Піца – вишукана вечеря для всієї сім'ї, яка дозволяє зануритися в тиху атмосферу Італії і доторкнутися до її давньої історії. Проводячи вечір з коханою людиною за келихом червоного вина і ласим шматочком піци, здійснюєш невелику романтичну подорож до Італії.

Інгредієнти:
Для тіста:
— один пакетик сухих дріжджів;
— 1 ч. л. цукру;
— 2,5 склянки борошна;
— 1 стакан води;
— рослинна олія;
— щіпка солі;
— одне яйце.

Для начинки:
— 300 г докторської або молочної ковбаси;
— 300 г грибів;
— 1 шт. ріпчастої цибулі;
— 1 ст. л. оцту;
— 1 ч. л. цукру;
— 3-5 зубчиків часнику;
— рослинна олія;
— 200 грам твердого сиру;
— 2 ст. л. кетчупу;
— майонез.

Спосіб приготування піци з ковбасою.

 

Приготування тіста.


Дріжджі розведіть теплою водою з додаванням цукру і перемішайте до розчинення. Накрийте целофаном, а зверху рушником і залиште в сторону, щоб вони піднялися. Місце треба вибрати без протягу і вітру.

1


Якщо у вас є мікрохвильова піч, то можна скористатися нею. Я як раз в неї і ставлю дріжджі, щоб вони піднімалися, так як вона герметично закривається і для дріжджів не страшні ніякі протяги і вітри.

2


Приблизно через 30 хвилин дріжджі піднімуться і вгорі склянки утвориться піна. Це означає, що можна робити заміс тіста.

3


У глибоку миску посійте через сито борошно.

4

Додайте яйце, олію, сіль і розведені дріжджі.

5


Тісто перемішайте і відставте підходити на 30-40 хвилин.

6


Знову ж, для цієї мети можна скористатися мікрохвильовою піччю або духовкою. Духова шафа теж відмінно підійде, т. к. вона також перешкоджає проникненню потоку повітря — дає можливість добре тісту піднятися.

7


Після того як тісто збільшиться в об'ємі в 2-3 рази, приступайте до випічки. Форму змастіть олією і викладіть тісто тонким шаром.

8


Духовку розігрійте до 180 градусів і поставте в неї тісто на 6 хвилин. Потім дістаньте і викладайте начинку.

9


Я ставлю тісто на середній рівень духовки. А на самий низ ставлю сковороду з водою. З води виділяється пар, що перешкоджає підгоряння тіста.

Приготування начинки.


Цибулю почистіть, помийте, поріжте півкільцями і замаринуйте в оцті з цукром.

10


Ковбасу нарізати на кубики і посмажте на пісному маслі.

11


Гриби помийте, поріжте і відправте смажитися в сковороду до ковбаси.

12


Гриби можна використовувати будь-які, наприклад: печериці, вішанки або лісові. Також, вони можуть бути у свіжому, замороженому або маринованому.

13


Я сьогодні застосовувала консервовані гриби, які восени зібрала в листяному лісі і закрила на зиму.

14


Часник почистіть, помийте, дрібно наріжте і викладіть в піалу.

15


В цю піалу додайте кетчуп, воду і перемішайте.

16


Сир натріть на крупній тертці.

17

 

Приготування піци.


Нанесіть на тісто соус з кетчупу і часнику. Особливо добре їм змастіть краї, щоб вони не підсмажилися, а залишалися повітряними і м'якими.

18


Цибулю вийміть з маринаду, покласти в сито, дати стекти зайвій рідині і викладіть на тісто.

19


Зверху розподіліть по всій поверхні ковбасу і гриби.

20


Полийте майонезом і присипте сиром. Майонез використовуйте за бажанням.

21


Поставте піцу в розігріту духовку до 180 градусів на 5 хвилин.

Тісто і продукти, викладені на нього, готові, тому в духовці необхідно, щоб тільки розплавився і запікся сир. Можливо, у вашій духовці для цього процесу потрібно більше або менше часу.

22


Тому, коли сир стане золотисто-жовтуватого кольору, то пора піцу діставати з духовки. Будьте уважні: якщо сир стане коричневого кольору, то він може придбати гіркий смак.

23


Коли дістанете з духовки піцу, дайте їй трохи охолонути, після чого подавайте до столу.

З отриманого тіста і такої кількості начинки у мене виходить 3 піци в круглій формі діаметром 32.


Піца з ковбасою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com