Піца на дріжджах
Сьогодні я хочу показати, як приготувати піцу на дріжджовому тісті. Природно, в начинку можна покласти все що завгодно на свій смак. На цей раз я вирішила зробити піцу з ковбасою і грибами, оскільки саме ці продукти були в холодильнику.
Інгредієнти:
петрушка - декілька гілочок;
ковбаса копчена - 80 г;
цукор пісок - 1 ст. л.;
борошно - 390 г;
кетчуп - 1 ст. л.;
шампіньйони - 300 г;
дріжджі швидкодіючі - 2 ч. л.;
цибуля ріпчаста - 60 г;
майонез - 1 ст. л.;
кріп - кілька гілочок;
вода - 230 мл;
олія оливкова - 1 ст. л.;
сіль - 0,5 ч. л.;
сир твердий - 250 г;
томати - 250 г;
болгарський перець (червоний) - 90 г.
Спосіб приготування піци на дріжджах.
Тісто я робила в хлібопічці за рецептом з інструкції. Змішувала 390 г борошна, 230 г води ( в рецепті було зазначено кількість продуктів в чашках для ХП, я перевела їх в грами), сіль, цукор, рослинна олія і дріжджі. З даної кількості продуктів у мене виходить тіста на дві піци.
Отже, тепер більш детально: 3 чашки борошна - це 390 г, засипаємо в відерце хліб опічки.
Додаємо одну чашку (230 мл) води.
0,5 чайної ложки солі і 1 столову ложку цукру.
1 столову ложку оливкової олії (можна взяти і соняшникову).
Ставимо тісто в хлібопічку для приготування. Моя хлібопічка робить тісто протягом однієї години. Спершу йде заміс, потім відпочинок 5 хвилин, потім другий заміс, потім підйом 40 хвилин. Йде нагрівання приблизно до 40 градусів. Тобто можна приготувати тісто по цьому рецепту і не в хлібопічці, головне замісити його краще і залишити в теплі приблизно на 1 годину. Поки тісто готується, необхідно приготувати продукти для начинки.
Сир - шматочок приблизно в 250 г, натираємо на тертці.
Половинку червоного болгарського перцю (близько 90 г) ріжемо тонкими смужками або кільцями.
Я брала 4 невеликих помідора (250 г), нарізала тонкими скибочками.
300 г печериць порізати і обсмажити на рослинному маслі з додаванням солі або улюбленої приправи.
Ковбаси я брала небагато (80 грам) і різала її тонкими смужками.
Коли тісто підійде, розділимо його на дві частини. Якщо у вас велике деко, то можна зробити одну піцу і не розкачувати тісто дуже тонко.
Я роблю два тоненькі коржики.
Далі, беремо трохи майонезу і кетчупу, змішуємо їх в окремій ємності і намазуємо на тісто.
Зверху викладаємо гриби, ковбасу, помідори, перець, цибулю кільцями.
Тертий сир і зелень.
Ставимо в духовку на 200 градусів. По часу виходить хвилин 20-30, все звичайно залежить від духовки. Головне, щоб сир розплавився і тісто покрилося золотистою скоринкою.
Приємного вам смаку!
