Піца на сковороді
Піца на сковороді - універсальний і швидкий варіант в плані тіста. Та й загалом за смаком виходить нічим не гірше, ніж в духовці. Хіба що розміром поменше, зате дуже навіть швидко. Я вирішила зробити дві, так що інгредієнти вказую з розрахунку на дві піци на сковороді.
Сметану можна замінити будь-яким не знежиреним кефіром.
Інгредієнти:
борошно - 1,5 склянки;
сметана - 8 ст. л.;
яйця курячі - 4 шт.;
мисливські ковбаски - 3 шт.;
копчена свиняча грудинка - 200 г;
огірки солоні - 2 шт.;
томати - 1 шт.;
сир - 100 г;
кетчуп томатний - за смаком;
сирний соус - за смаком;
вершково-часниковий соус - за смаком;
приправа для піци - за смаком.
Спосіб приготування піци на сковороді.
Отже, починаю! А я починаю з тіста. Розбиваю 4 яєчка і додаю 8 столових ложок сметани. У мене була 15%-а.
Сюди ж додаю 1,5 склянки пшеничного борошна. Стакан у мене був мірний від хлібопічки.
Всі складові ретельно перемішуємо до однорідної маси. Вона повинна бути консистенції як на оладки або як досить густа сметана.
Тепер настає черга підготовки начинки. Мисливські ковбаски - ми купували підморожені і смажили в аерогрилі. Тим самим вони у мене вже готові. Від вечері залишилися 3 штучки. Ріжу маленькими кружечками. Копчену свинячу грудинку купували на бутерброди, але не всю використали. Решту ріжу смужками/шматочками, невеликими.
Мамині солоні огірочки, домашні теж ріжу тоненькими кружальцями. Помідори нарізаю також кружками.
Сир натираю на крупній тертці. Основні елементи начинки готові.
Поки я різала/терла продукти для начинки я поставила на середній вогонь розігріти сковороду з оливковою олією. Коли сковорода досить нагрілася викладаю та розрівнюю тісто, не дуже товстим шаром. Відразу ж на тісто додаю трохи кетчупу, сирного і вершково-часникового соусу. Їх я купую готовими і часто використовую для приготування складних соусів або як основу для піци і деяких видів пирогів.
Приступаю до викладення начинки. Першим шаром кладу ковбаски і грудки. Зверху огірок.
Далі йде помідор. Зверху гарненько приправлю. Можна трохи посолити, але зайва сіль, як відомо ніякої користі не приносить. Так і складові частини начинки вже цілком солоні самі по собі.
Зверху одразу засинаю сиром. Зменшую температуру практично до самого мінімуму і накриваю кришкою сковороду. Залишаю на 15 хвилин. При цьому піца готується сама по собі, можна навіть не заглядати і не перевіряти як вона там.
Піца готова! Її легко перекласти на блюдо навіть гарячою. Звичайно треба робити це дуже акуратно, так як тісто виходить надзвичайно ніжним і м'яким.
Переклала! Залишилося порізати на шматочки/порції.
Тісто виходить найніжнішим, за смаком нагадує сметанний корж, але не надто солодкий. Навіть полежавши воно не черствіє. Начинка виходить насичена, за смаком пікантна і спокусливо-смачна. Як я згадувала спочатку, з наявних продуктів у мене вийшло дві піци.