Відкрити категорії

Піца на сковороді




Піца на сковороді - універсальний і швидкий варіант в плані тіста. Та й загалом за смаком виходить нічим не гірше, ніж в духовці. Хіба що розміром поменше, зате дуже навіть швидко. Я вирішила зробити дві, так що інгредієнти вказую з розрахунку на дві піци на сковороді.

Сметану можна замінити будь-яким не знежиреним кефіром.

Інгредієнти:
борошно - 1,5 склянки;
сметана - 8 ст. л.;
яйця курячі - 4 шт.;
мисливські ковбаски - 3 шт.;
копчена свиняча грудинка - 200 г;
огірки солоні - 2 шт.;
томати - 1 шт.;
сир - 100 г;
кетчуп томатний - за смаком;
сирний соус - за смаком;
вершково-часниковий соус - за смаком;
приправа для піци - за смаком.

Спосіб приготування піци на сковороді.


Отже, починаю! А я починаю з тіста. Розбиваю 4 яєчка і додаю 8 столових ложок сметани. У мене була 15%-а.

1


Сюди ж додаю 1,5 склянки пшеничного борошна. Стакан у мене був мірний від хлібопічки.

2


Всі складові ретельно перемішуємо до однорідної маси. Вона повинна бути консистенції як на оладки або як досить густа сметана.

3


Тепер настає черга підготовки начинки. Мисливські ковбаски - ми купували підморожені і смажили в аерогрилі. Тим самим вони у мене вже готові. Від вечері залишилися 3 штучки. Ріжу маленькими кружечками. Копчену свинячу грудинку купували на бутерброди, але не всю використали. Решту ріжу смужками/шматочками, невеликими.

4


Мамині солоні огірочки, домашні теж ріжу тоненькими кружальцями. Помідори нарізаю також кружками.

5


Сир натираю на крупній тертці. Основні елементи начинки готові.

6


Поки я різала/терла продукти для начинки я поставила на середній вогонь розігріти сковороду з оливковою олією. Коли сковорода досить нагрілася викладаю та розрівнюю тісто, не дуже товстим шаром. Відразу ж на тісто додаю трохи кетчупу, сирного і вершково-часникового соусу. Їх я купую готовими і часто використовую для приготування складних соусів або як основу для піци і деяких видів пирогів.

7


Приступаю до викладення начинки. Першим шаром кладу ковбаски і грудки. Зверху огірок.

8


Далі йде помідор. Зверху гарненько приправлю. Можна трохи посолити, але зайва сіль, як відомо ніякої користі не приносить. Так і складові частини начинки вже цілком солоні самі по собі.

9


Зверху одразу засинаю сиром. Зменшую температуру практично до самого мінімуму і накриваю кришкою сковороду. Залишаю на 15 хвилин. При цьому піца готується сама по собі, можна навіть не заглядати і не перевіряти як вона там.

10


Піца готова! Її легко перекласти на блюдо навіть гарячою. Звичайно треба робити це дуже акуратно, так як тісто виходить надзвичайно ніжним і м'яким.

11


Переклала! Залишилося порізати на шматочки/порції.

12


Тісто виходить найніжнішим, за смаком нагадує сметанний корж, але не надто солодкий. Навіть полежавши воно не черствіє. Начинка виходить насичена, за смаком пікантна і спокусливо-смачна. Як я згадувала спочатку, з наявних продуктів у мене вийшло дві піци.


Піца на сковороді
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com