Відкрити категорії

Паска на вершках



Паска на вершках


Дуже здобна і неймовірно смачна паска!
Інгредієнти:
Борошно 5 склянок
Масло вершкове 200 г розм'якшеного
Цукор 1 склянка
Вершки 1,5 склянки
Жовтки 8 штук
Ізюм 0,5 склянки
Цукати 0,5 склянки
Сіль 1 ч.л.
Дріжджі пресовані 100 гр
Ванільний цукор 2 упаковки.

Спосіб приготування:
Готування і бродіння опари:
У підігрітих вершках розводять дріжджі і половину всього борошна.



Опару ставлять в тепле місце, накривши кришкою на 50 хвилин.
Готування і бродіння тіста:
Поки ваша опара підходить, розітріть жовтки з цукром добіла.


Розтерті жовтки і цукор з'єднати з розтертим добіла вершковим маслом.



Ізюм залити окропом і залишити на 10 хвилин, потім відкинути на ситечко, злегка обсушити і обкачати в борошні.



Наша опара готова і ми вводимо в неї розтерті жовтки з цукром і маслом.



Перемішуємо до однорідності та отримуємо ось таку консистенцію.



Додаємо родзинки, цукати.



Масу добре розмішати, всипати сіль і борошно.



Добре вимісити тісто. Спочатку воно буде липким.
А ось так воно виглядає по закінченню замісу.



Накриваємо рушничком і ставимо в тепле місце на 80 хвилин.
Через 80 хвилин наше тісто підійшло.



Необхідно його обім ’ яти, накрити кришкою і поставити ще в тепле місце на 60 хвилин.

Поки тісто підходить, можна зайнятися пергаментом для форм.

Розділити тісто на частини, сформувати булки, покласти їх у форму, накрити стрейтч-плівкою і поставити на сходження в тепле місце на 60-80 хвилин.

Випікають паску при температурі 180 градусів протягом 60 хвилин.

Тим часом готуємо глазур:
Яєчний білок 1 штука
Цукрова пудра 1 склянка
Лимонний сік 2 ст.л.



Білок збити до збільшення в 3-4 рази, ввести порціями цукрову пудру, а потім додати сік лимона.
Наносимо глазур на гарячі паски.



І прикрашаємо за бажанням. Смачного!


Паска на вершках


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Таня
Дуже гарний рецепт, обов'язково спробую:)
фото
Ярослав
Добрий день. Знайшов на Вашому сайті рецепт паски для своїх родичів. Прочитавши рецепт, мене зацікавила одна деталь у рецепті.

У Вас пише, що треба давати вершки. А ось скількох відсотків жирності,тут не написано (знаємо самі з досвіду,що коли дати жирні вершки до паски + там в рецепті ще додається масло,то тоді тісто стає дуже жирне і не хоче тримати форму,не вимішується)

Звідси запитання:

1) Який відсоток жирності мають мати вершки сепараторні (бо в нас жіночки на базарі продають дуже жирну сепараторну сметану, може і 40%. Тобто, як загустне то ложка стоїть)?

2) Як і чим зменшується жирність вершків?
фото
admin
1. У цьому рецепті маються на увазі вершки 25%, магазинні, з пакету. Вони рідкі, як молоко. Якщо брати такі, що "ложка стоїть", у Вас буде мало рідини, і тісто вийде дуже важким, погано підходитиме.

2. Жирність вершків зменшиться, якщо їх розбавити молоком.
фото
Наталя
Скористалась Вашим рецептом. Дуже смачно. Дякую!
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com