Відкрити категорії

Білкова глазур для паски


Білкова глазур для паски

Інгредієнти:
цукрова пудра - 450 г;
яєчні білки - 3 шт.;
свіжо-видавлений сік лимона - 1 ч. л.


Білкова глазур, рецепт для паски або торта, готується просто в домашніх умовах. Основа глазурі - яєчні білки і цукрова пудра, для отримання більш пишної шапочки на пасках або кексах в рецепт додають сік лимона або лайма.

Для глазурування знадобляться лише білки, тому перед тим, як приступати до приготування, їх необхідно відокремити від жовтків. Робити це простіше з холодними яйцями, а в максимально пишну піну збиваються білки кімнатної температури.

Готуємо білкову глазур крок за кроком.


Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Цукрову пудру просіюємо в миску. Додаємо до пудри білки і свіжо-видавлений лимонний сік. Збиваємо на повільній швидкості занурювальним або стаціонарним міксером або вручну віночком до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться в білках і лимонному соку.

1


Збільшуємо швидкість до середньої і продовжуємо збивати білки з цукром. Якщо глазур на насадці міксера або віночка утворює м'які, нестійкі піки, як на фото нижче, додаємо швидкість до середньо-високої і збиваємо далі.

2


Збиваємо масу до утворення міцних піків - вони повинні зберігати форму, навіть якщо злегка потрясти віночок.

3


Як тільки утворилися стійкі піки, наносимо білкову глазур на паску або іншу випічку. Якщо використовуємо глазур не відразу, закриваємо харчовою плівкою так, щоб вона стикалася з поверхнею білкової маси - це запобіжить утворенню кірки.

4

 

Поради.


- Термін зберігання білкова глазур має невеликий, тому використовувати її краще не пізніше, ніж через 1-2 дня після приготування.

- Біла білкова глазур перетворюється в кольорову додаванням гелевих харчових барвників.

- Для нанесення білкової глазурі на пряники або печиво її можна розбавити невеликою кількістю води для більш зручного наповнення кондитерського мішка.

Час приготування: 30 хвилин
Час на підготовку: 10 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Білкова глазур для паски - рецепт приготування з покроковими фото
Рейтинг: 9/10 (голосів: 8)
Ключові слова: Паска

Білкова глазур для паски
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com