Білкова глазур для паски
Інгредієнти:
яєчні білки - 3 шт.;
свіжо-видавлений сік лимона - 1 ч. л.
Білкова глазур, рецепт для паски або торта, готується просто в домашніх умовах. Основа глазурі - яєчні білки і цукрова пудра, для отримання більш пишної шапочки на пасках або кексах в рецепт додають сік лимона або лайма.
Для глазурування знадобляться лише білки, тому перед тим, як приступати до приготування, їх необхідно відокремити від жовтків. Робити це простіше з холодними яйцями, а в максимально пишну піну збиваються білки кімнатної температури.
Готуємо білкову глазур крок за кроком.
Підготуємо необхідні інгредієнти. Яєчні білки відокремлюємо від жовтків. Цукрову пудру просіюємо в миску. Додаємо до пудри білки і свіжо-видавлений лимонний сік. Збиваємо на повільній швидкості занурювальним або стаціонарним міксером або вручну віночком до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться в білках і лимонному соку.
Збільшуємо швидкість до середньої і продовжуємо збивати білки з цукром. Якщо глазур на насадці міксера або віночка утворює м'які, нестійкі піки, як на фото нижче, додаємо швидкість до середньо-високої і збиваємо далі.
Збиваємо масу до утворення міцних піків - вони повинні зберігати форму, навіть якщо злегка потрясти віночок.
Як тільки утворилися стійкі піки, наносимо білкову глазур на паску або іншу випічку. Якщо використовуємо глазур не відразу, закриваємо харчовою плівкою так, щоб вона стикалася з поверхнею білкової маси - це запобіжить утворенню кірки.
Поради.
- Термін зберігання білкова глазур має невеликий, тому використовувати її краще не пізніше, ніж через 1-2 дня після приготування.
- Біла білкова глазур перетворюється в кольорову додаванням гелевих харчових барвників.
- Для нанесення білкової глазурі на пряники або печиво її можна розбавити невеликою кількістю води для більш зручного наповнення кондитерського мішка.
Час на підготовку: 10 хвилин
Кухня: Українська
Опис: Білкова глазур для паски - рецепт приготування з покроковими фото