Відкрити категорії

Царська сирна паска




Сьогодні приготуємо царську сирну паску. Готується вона легко і виходить дуже ніжна та смачна, зовсім не кисла і чимось нагадує морозиво.

Інгредієнти:
молоко 2,5% - 2 л;
сметана 20% - 400 мл;
яйця - 3 шт.;
вершкове масло - 200 г;
цукор - 200 г;
ванільний цукор - 10 г;
курага - 150 г;
родзинки - 100 г.

Процес приготування паски.


В каструлю наливаємо 2 л молока жирністю не менше 2,5 %. Ставимо на вогонь.

1


Поки молоко закипає, в окрему миску кладемо 400 г 20 %сметани. Сюди ж розбиваємо 3 яйця. Перемішуємо віночком до однорідності.

2

Як тільки молоко закипіло, тонкою цівкою вливаємо в нього сметану, при цьому постійно перемішуючи.

3


Суміш варимо ще 1-2 хвилини і знімаємо з вогню. На порожню каструлю кладемо сито і накриваємо його марлею. Сюди виливаємо ще гарячу сирну суміш з каструлі. Все залишаємо на 20-30 хвилин, щоб стекла сироватка.

4


В окрему миску кладемо 200 г м'якого вершкового масла. Сюди ж насипаємо 200 г цукру і 10 грам ванільного цукру. Все збиваємо міксером до однорідності.

5


В цю суміш додаємо вже сир, у якого стекла вже зайва рідина. Знову все збиваємо міксером до однорідності.

6


Курагу миємо, обдаємо окропом і нарізаємо невеликими кубиками. В уже готову сирну суміш додаємо 100 г порізаної кураги і 100 г родзинок. Все перемішуємо ложкою.

7


Форми для паски ставимо в ємність з бортиками і накриваємо марлею, яку складемо в 2 рази. Сюди викладаємо всю сирну суміш. Загортаємо марлю всередину і зверху ставимо вантаж. Всю конструкцію ставимо в холодильник приблизно на 12 годин, щоб стекла вся сироватка.

8


Через 12 годин знімаємо вантаж, акуратно дістаємо паску з форми і знімаємо марлю. Готову прикрашаємо за своїм смаком.

9


Царська паска вийшла м'яка, ароматна і дуже смачна. Тут дуже гармонійно поєднуються родзинки, курага і смачна ванільна сирна маса. Смачного!


Царська сирна паска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com