Відкрити категорії

Царська заварна паска


Царська заварна паска


Сьогодні пропоную приготувати заварну паску або як її ще називають «Царською».

Інгредієнти:
сир (бажано жирний) - 400 г;
сметани 20% - 200 г;
цукор - 2-3 ст. л.;
вершкове масло - 70 г;
2 яйця або 3 жовтки;
молочний шоколад - 100 г;
крохмаль (бажано кукурудзяний) - 2 ч. л.;
ванільний цукор - 1 ч. л.;
цедра половини лимона (за бажанням);
горіхи (за бажанням) - 50 г;
сухофрукти (за бажанням) - 50 г.

Процес приготування царської заварної паски.


В сотейнику змішую цукор, ванільний цукор і крохмаль. Все перемішую. Сюди ж розбиваю яйця. Перемішуємо до однорідності. Сюди ж викладаємо сметану і знову все перемішую.

11


Переміщаю це все на плиту, на невеликий нагрів при постійному помішуванні. Доводжу масу до кипіння і загустіння. Після того, як все закипить хвилину прогріваю і вимикаю.

22


На гарячу масу викладаю шоколад і вершкове масло. Все перемішую до повного розчинення.

33

Рекламний блок
Тепер цю масу сполучаємо з сиром. Збивати не потрібно, можна добре перемішати. Тому краще це робити міксером, можна просто і лопаткою. В результаті виходить ось така ніжна, красива і дуже смачна маса для паски. Тепер масі потрібно дати охолонути, краще всього поставити на годину в холодильник.

44


Тепер підготуємо форму. У мене ось така з дірочками. Можна використовувати сито, друшляк, все що вам зручно.

55


Потрібно постелити марлю так, щоб її кінців вистачило прикрити паску зверху.

66


Година пройшла, маса стала густішою і тепер я можу додати в неї сухофрукти, горіхи і лимонну цедру. Все потрібно добре перемішати.

77


Залишилося перекласти масу в підготовлений посуд. Я намочила і добре віджала марлю, щоб воно ліпше приставала до стінок. Потрясу, щоб маса рівномірно розподілилася. Прикрию зверху марлею.

88


Тепер зверху треба прикрити тарілочкою і поставити вантаж. Дуже важкий не потрібно, літрової банки з водою буде в самий раз. Тепер всю цю конструкцію потрібно прибрати в холодильник як мінімум на добу. Можете періодично зливати рідину, яка виділяється.

99


Прийшов час подивися що в мене вийшло.

1010


Залишилося прикрасити. Тут вже вирішуйте самі, як підкаже вам смак і фантазія. Можна зверху посипати шоколадною крихтою, подрібненими горіхами чи печивом. Зверху я поклала трохи сухофруктів. Ось така заварна паска у мене вийшла.

1111


Я бажаю вам приємного апетиту і світлого свята.

Рекламний блок
Царська заварна паска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com