Відкрити категорії

Великодні паски з шафраном


Великодня паска з шафраном
Шафран - унікальні і вишукані прянощі, гідні царського двору. Кажуть, що Великодні паски для святкового столу імператора Миколи II, готувалися саме з нею. Чи це так, достеменно невідомо, але рецептом паски з цим інгрідієнтом я хотіла б з вами поділитися.

Інгредієнти:
борошно пшеничне 550 г;
масло вершкове - 180 г;
цукрова пудра - 220 г;
молоко - 150 г;
родзинки чорні - 100 г;
сухі дріжджі - 14 г;
сметана - 2 ст. ложки;
яйця курячі - 4 шт.;
жовтки яєчні - 1 шт.;
горілка - 1 ст. ложка;
шафран - 3 маточки;
білки яєчні - 3 шт.;
сік лимона - 1 ч. ложка.


Приготування Великодніх пасок.



У невеликій ємності змішуємо спочатку 2 яйця, 60 г цукрової пудри і 90 г борошна


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 1


В цей час доводимо до кипіння молоко.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 2


Молоко додаємо до суміші з яєць, цукру і борошна акуратно, постійно помішуючи. Коли суміш стане однорідною, відставляємо її в бік остигати і переходимо до інших інгредієнтів.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 3


У кастрюлі, де ми кип'ятили молоко, розтоплюємо вершкове масло.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 4

Рекламний блок

В склянці горілки розчиняємо шафран.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 5


У великій мисці замішуємо основне тісто. Спочатку змішуємо яйця, що залишилися, 1 жовток, 60 г цукру, сметану і розтоплене масло і шафран.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 6


Додаємо решту 460 г борошна і дріжджі. Замішуємо тісто.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 7


Тепер додаємо в тісто остиглу суміш з молока, яєць і цукру.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 8


І в завершенні родзинки. Тепер тісто накриваємо рушником і поставити підходити в тепло на півтори години.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 9


Через півтори години змащуємо маслом форми, ділимо тісто навпіл і викладаємо його у форми. Накриваємо форми рушником і даємо тісту постояти хвилин 30.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 10


Через 30 хвилин ставимо в центр пасок дерев'яну паличку (щоб вони піднялися рівномірно. Ставимо паски в духовку на 45 хвилин запікати при температурі 200 градусів.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 11


Готові паски дістаємо з духовки і даємо охолонути.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 12


А ми приступаємо до глазурі. Збиваємо білки. Продовжуючи збивати, додаємо до білків 100 г цукрової пудри.


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 13


Додаємо сік лимона, ще раз збиваємо. Глазур готова!


Приготування великодніх пасок з шафраном - фото 14


Тепер прикрашаємо наші паски. Творчий процес у кожного буде проходити по-різному, даємо волю фантазії не забуваючи про традиції. Якщо вам знадобиться кольорова глазур, можна додати в неї варення потрібного кольору.


Великодня паска з шафраном - фото 2


Тонкий аромат і вишуканий смак шафрану додадуть вашій пасці особливі нотки і зроблять ваш святковий стіл несхожим на інші. Бажаю вам щасливого свята Світлої Пасхи!

Рекламний блок
Великодні паски з шафраном


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Смачно

Контакти: wagcooking@gmail.com