Відкрити категорії

Експрес-паска



Експрес-паска
Великодній стіл багатий на частування, але головними символами святкової трапези, як глибоко віруючих християн, так і атеїстів, залишаються сирні паски та здобні паски. Вишукуючи підходящі кулінарні рецепти пасок, була дуже здивована. Я і не припускала, наскільки різноманітний і багатогранний їх склад. Моя технологія рецепту не забирає багато часу. Тісто не вимагає від нас тривалого і копіткого вимішування, його не треба відставляти на підйом, а лише навести опару, з'єднати всі інгредієнти і все це смачне господарство відправити в духовку на дві години.

Інгредієнти:
молоко - 450 мл;
цукор пісок - 200 г;
імбир - 1 ч. л;
мускатний горіх - 0,5 ч. л;
ванільний цукор - пакетик;
куркума - 0,5 ч. л;
борошно пшеничне - 700 г;
сметана 20% - 100 г;
дріжджі пресовані - 30 г;
сушена вишня - 150 г;
яйця курячі - 5 шт.;
масло вершкове - 150 г;
цукор коричневий - 50 г;
амоній - 1 ч. ложка.


Приготування експрес-паски.



Для початку розтопимо вершкове масло, щоб воно встигло злегка охолонути, а так само наведемо опару. Підігріваємо молоко. Невеликою його частиною (півсклянки) заллємо дріжджі, решту залишимо для замісу тіста. Піалу з опарою накриємо чистим рушником і відставимо поки в сторону, нехай дріжджі оживуть і почнуть грати.


Приготування експрес-паски - фото 1


В глибоку миску просіваємо половину норми борошна і вб'ємо яйця. Тільки не цілком, а чотири жовтка і одне ціле яйце. Суміш перемішати.


Приготування експрес-паски - фото 2


Наступним вливаємо розтоплене вершкове масло і знову ретельно перемішати.


Приготування експрес-паски - фото 3


Черга за молоком і цукром. У суміш додаємо всю норму молока, цукор білий і тростинний, гарненько перемішуємо. Щоб повністю розбити грудочки, можна використовувати віночок для збивання.


Приготування експрес-паски - фото 4


Сметану додаємо разом з розпушувачем.


Приготування експрес-паски - фото 5


І останніми додаємо приправи, сіль на кінчику ножа і сушену вишню. Сухофрукти не обов'язково замочувати, але, природно, промити заздалегідь.


Приготування експрес-паски - фото 6


В тісто виливаємо опару, що піднялася і висипаємо залишки борошна, вимішуємо до консистенції густої сметани.


Приготування експрес-паски - фото 7


Форми обмазуємо рослинним маслом, заповнюємо на одну третину, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини, щоб тісто трохи підійшло.


Приготування експрес-паски - фото 8


Включаємо духовку розігріваємо до 150-160 градусів. Форми виставляємо на деко і відправляємо в духовку на 1,5-2 години. Про те, що паски вже готові, підкаже неперевершений аромат і рум'яна кірочка верхівок пасок. Якщо паски підрум'яняться раніше часу, накриємо фольгою.


Приготування експрес-паски - фото 9


Для прикраси пасок будемо використовувати традиційні великодні прикраси, глазур і коричневий тростинний цукор.


Приготування експрес-паски - фото 10


Глазур можна використовувати будь-яку, я зробила двох видів: білково-шоколадну й цукрову. Білок збиваємо зі столовою ложкою цукрової пудри. Наприкінці додамо чайну ложку какао. Таким чином отримуємо білково-шоколадну глазур.


Приготування експрес-паски - фото 11


Я не збиваю білок до стійкої піни, а роблю такої консистенції, щоб він легко розтікався. Потім робимо цукрову глазур. Для цього 100 г цукрової пудри розмішуємо з 4 чайними ложками води.


Приготування експрес-паски - фото 12


Цукрову глазур розливати треба відразу, так як вона швидко застигає. Розливати починаємо від центру паски, далі глазур розіллється самопливом. Білкову глазур прикрашаємо не відразу, слід почекати, коли злегка прихватиться, інакше коричневий цукор просто розтане. Паски, вкриті цукровою глазур'ю, навпаки, прикрашати треба швидко.


Приготування експрес-паски - фото 13


Паски вийшли смачними, пишними і привабливими в розрізі. І, головне, без особливих зусиль.


Експрес-паска Золотий фото


З Великоднем!


Експрес-паска
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com