Відкрити категорії

Паска з ніжною текстурою


Готова паска з ніжною текстурою
Зовсім скоро Світле свято Великоднє, і якщо ви ще не визначилися з паскою, то раджу спробувати цей рецепт. Паски виходять смачними, ніжними і ароматними, і звичайно ж ні в яке порівняння не йдуть з покупними! Насправді все набагато простіше ніж здається, так що не бійтеся і сміливо беріться за випічку!

Інгредієнти:
родзинки - 200 г;
сіль - 1 ч. л.;
цукор пісок - 200 г;
ванільний цукор - 1 уп.;
вода - 0,5 склянки;
борошно пшеничне - 1,2 кг;
дріжджі швидкодіючі - 11 г;
кефір 2,5% - 0,5 л;
кондитерське посипання - за смаком;
яйця курячі - 4 шт.;
масло вершкове - 150 г;
глазур - за смаком;
апельсин (цедра) - 1 шт.


Приготування Великодніх пасок.



Отже, почнемо! Насамперед наведемо опару. Наливаємо в миску воду (вода обов'язково повинна бути теплою) і розпускаємо в воді дріжджі.


Приготування паски - фото 1


Перемішуємо і додаємо дві ложки борошна і одну ложку цукру.


Приготування паски - фото 2


Виливаємо кефір в чашку і додаємо до нього дріжджову суміш.


Приготування паски - фото 3


Перемішуємо, накриваємо рушником і прибираємо чашку в тепле місце приблизно на годину, щоб дріжджі побродили. А тим часом підготуємо інші необхідні інгредієнти. Родзинки (я брала білі і темні).


Приготування паски - фото 4


Необхідно добре промити і залити окропом на 10 хвилин, щоб набухли, а потім добре обсушити на рушник.


Приготування паски - фото 5


Масло розтопити в мікрохвильовці.


Приготування паски - фото 6


Жовтки відокремити від білків і перемішати виделкою.


Приготування паски - фото 7


Апельсин ретельно помити і зняти з нього цедру(я роблю це за допомогою терки).


Приготування паски - фото 8


До того часу опара підійшла і збільшилася в розмірі. Додаємо в неї по черзі вершкове масло.

Рекламний блок

Приготування паски - фото 9


Цукор і ванілін.


Приготування паски - фото 9


Яєчні жовтки.


Приготування паски - фото 10


Апельсинову цедру.


Приготування паски - фото 11


І сіль.


Приготування паски - фото 12


Все добре перемішуємо і починаємо додавати частинами заздалегідь просіяне борошно.


Приготування паски - фото 13


Борошно я просіювала два рази. Після кожного разу як додали борошно, суміш перемішуємо.


Приготування паски - фото 14


Коли тісто почне відставати від стінок, витягуємо його і починаємо замішувати руками, поступово продовжуючи підсипати муку, не менше 10 хвилин. Тісто має вийти м'яке і слухняне. Прибираємо тісто в глибоку каструлю.


Приготування паски - фото 15


Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Приблизно через годину, коли тісто збільшиться вдвічі, додаємо до нього родзинки. Родзинки заздалегідь необхідно обваляти в борошні, а потім скинути все зайве. Це допоможе рівномірно розподілити родзинки в тісті і не дати йому осісти при випічці.


Приготування паски - фото 16


Обминаємо тісто добре руками одночасно розподіляючи по ньому родзинки, потім знову накриваємо рушником і залишаємо ще на годину. За цей час тісто має збільшитися втричі.


Приготування паски - фото 17


Викладаємо тісто у форми приблизно на 1/3 або трохи менше половини. У мене форми паперові одноразові, тому їх нічим змащувати не потрібно, якщо у вас інші форми, то їх треба заздалегідь змастити рослинною олією.


Приготування паски - фото 18


Наповнені формочки ставимо в тепле місце приблизно на годину, щоб тісто піднялося.


Приготування паски - фото 19


Потім розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо випікатися наші паски до утворення рум'яної скоринки. Якщо форми різного діаметру, то краще випікати їх окремо, щоб зайвий раз не відкривати духовку. Я випікала від 40 хвилин до години, залежно від розміру пасок.


Приготування паски - фото 20


Готові паски прикрашаємо за вашим смаком. Я прикрасила цукровою глазур'ю і кондитерською посипкою. Для прикраси мені знадобився один охолоджений білок, цукрова пудра приблизно 100 г і посипання.


Приготування паски - фото 21


Для глазурі збиваємо білок до утворення піни, потім поступово підсипаємо до нього цукрову пудру. Якщо глазур плануєте зробити білою, то в кінці потрібно додати трохи лимонного соку, я ж вирішила зробити верх ніжно-рожевого кольору і додала в кінці столову ложку пюре з ягід червоної смородини. Вийшов ось такий результат.


Приготування паски - фото 22


Щоб паски було зручніше покривати глазур'ю я звільнила їх від форми.


Приготування паски - фото 23


Покриваємо верх готовою глазур'ю.


Приготування паски - фото 24


І прикрашаємо кондитерською посипкою.


Приготування паски - фото 25


Повторюємо те ж саме з рештою пасок.


Приготування паски - фото 26


В розрізі.


Паска в розрізі


Ніжна, красива і ароматна...


Готова паска з ніжною текстурою


Бажаю вам і вашим близьким здоров'я та щасливих Великодніх свят!

Рекламний блок
Паска з ніжною текстурою


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Напишіть слово "Салат" без кавичок

Контакти: rukodelierukami@yandex.ua