Сирна паска з апельсином



Сирна паска з апельсином

З дитинства я обожнювала паски, спечені умілими руками моєї бабусі, тому, уже в дорослому житті, завжди використовувала тільки один, перевірений роками рецепт. В цьому році все ж таки зважилася змінити пасхальне меню і породити щось нове, адже рецептів приготування великодньої здоби безліч і всі такі спокусливі і апетитні. Випікаючи паски, я ніколи не використовувала сир, тому свій вибір зупинила на рецепт сирної паски. Замість звичних цукатів і родзинок до складу тіста входить апельсин, що, природно, теж заінтригувало.

Інгредієнти:
борошно пшеничне - 2 склянки;
молоко - 5 ст. ложок;
дріжджі пресовані - 15 г;
яйця курячі - 3 шт.;
цукор-пісок - 1 склянка;
апельсин - 1 шт.;
сир домашній - 250 г;
масло вершкове - 50 г;
ванільний екстракт - 5 крапель.

Кулінарний рецепт паски.


Для початку підготуємо всі складові. З апельсина, з допомогою терки, знімемо цедру. Видавимо сік. Добуваючи сік, я не стала використовувати соковитискач для цитрусових, а видавила просто руками, з зусиллям натискаючи на апельсин.

Сирна паска з апельсином фото 1

В окремій мисці наведемо опару. Для цього з'єднаємо дріжджі, молоко, ложку цукру і дві ложки борошна. Миску накриємо рушником і відставимо убік, бажано в тепле місце. Два яйця і жовток (білок залишимо для глазурі) з'єднуємо з цукром, і збиваємо за допомогою міксера до тих пір, поки маса не загусне і побіліє.

Сирна паска з апельсином фото 2

Сир, або перетираємо через сито, або доводимо до кашоподібного стану в ємності блендера. Перетертий сир з'єднайте з розм'якшеним вершковим маслом, додаємо сіль і ваніль, масу гарненько перемішуємо.

Сирна паска з апельсином фото 3

Підготувавши всі складові, можна приступати до замісу тіста.

Сирна паска з апельсином фото 4

Просіяне борошно насипати в глибоку тарілку і перемішуємо з цедрою і соком апельсина.

Сирна паска з апельсином фото 5

Потім додаємо сир і також перемішуємо.

Сирна паска з апельсином фото 6

Далі слідує яєчна суміш.

Сирна паска з апельсином фото 7

Додається опара, що піднялася до цього часу.

Сирна паска з апельсином фото 8

Тісто акуратно вимішуємо прямо в мисці. Стінки форми для пасок обмазуємо рослинним маслом. Мені захотілося спекти пасочки невеликих розмірів, тому я взяла форми для кексів. Тістом, набираючи ложкою, заповнюємо ємності форм до половини.

Сирна паска з апельсином фото 9

Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце. Через годину тісто збільшиться вдвічі і підніметься до краю форм.

Сирна паска з апельсином фото 10

Духовку включаємо і розігріваємо до 180 градусів. Паски запікаються в межах 30-50 хвилин, все залежить від розміру форм. Готовність перевіряємо сухістю дерев'яної шпажки. Якщо верх пасок підрум'янюється швидше, ніж боки, верхівки накриваємо фольгою. Готові паски з допомогою плоского ножа акуратно відокремлюємо від стінок форм і перевертаємо на тарілку. Верх пасок прикрашаємо на свій розсуд, але до Великоднього дня традиційно паски покривають білкової глазур'ю і посипають різнобарвною цукровою посипкою. Що я і зробила. Щоб отримати білкову глазур, білок збиваємо з ложкою цукрової пудри до щільного стійкого стану білкової маси.

Сирна паска з апельсином фото 11

Сирні паски вийшли на славу. Тісто пористе, розсипчасте, ситне, нагадує мокрий бісквіт, а завдяки апельсину, ароматне, ні з чим не порівнянне і, звичайно, дуже смачне.

Сирна паска з апельсином фото 12

Всіх вітаю з цим світлим і Великим днем! Смачного.


Сирна паска з апельсином


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
Івана
У мене чомусь не піднімається?!
фото
Людмила
Мабуть слабі дріжжі. Якщо дріжжі не спиртові, то потрібно класти більше, десь 50 г.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок