Паска у шоколадній глазурі
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 600 г;
молоко 3,5% - 200 мл;
цукор пісок - 300 г;
ванільний цукор - 5 г;
дріжджі сухі швидкодіючі - 1 пакетик;
масло вершкове - 150 г;
курага - 30 г;
родзинки - 30 г;
чорнослив - 30 г;
яйця курячі - 3 шт.;
сіль - 3 г;
шоколад чорний 70% і вище - 75 г;
кокосова стружка - 20 г.
Кулінарний рецепт пасок.
Паска - випічка, яку я завжди готую із задоволенням, розмірено, нікуди не поспішаючи.Сьогодні у мене вийшли ось такі снігові красені.
Приготування пасок не складне, але дуже багато залежить від інгредієнтів. Був рік, коли у мене паски взагалі не підійшли, а сьогодні я навпаки спекла паску швидше звичайного. Дріжджі були просто звірі, працювали зі страшною силою.Я відміряю 600 г борошна і змішую з дріжджами. Роблю це віночком, щоб борошно наповнилася повітрям і дріжджі швидше прокинулися.
Молоко, додаю 200 г цукру і нагріваю до розчинення останнього.
Додаю сіль і пакетик ванільного цукру. Можна додати вміст стручка ванілі в молоко, а сам стручок прокип'ятити в молоці і витягнути.
Додаю три яйця і перемішуємо вінчиком.
Додаю молочно-яєчну суміш борошно з дріжджами і змішую до однорідності:
Виходить незрозумілий клубок у якому складно дізнатися тісто для пасок.
Розтоплюю масло в каструльці. Його можна попередньо розрізати дрібніші. Я вимикаю нагрівання заздалегідь, щоб розтоплене масло не було гарячим і мішаю.
Виливаю масло в тісто.
Мішаю руками до отримання однорідного масляного шматочка, трохи присипаючи його борошном, щоб відходило від стін каструлі і краще підходило. Каструлю з тістом я закриваю кришкою і ставлю в кут плити, по краях включаю газ, щоб було тепло. Вікно має бути обов'язково закрите.
Через пів години тісто мене здивувало своєю легкістю. Всього осаджую тісто три-чотири рази. Останній раз вже з сухофруктами.
Стала екстрено готувати сухофрукти. Залила курагу, родзинки, чорнослив окропом на 10 хвилин, а потім порізала на шматочки. Посипала цукром і дала постояти хвилин п'ять.
Висипала сухофрукти на поверхню тіста. Воно навіть просіло під вагою - таке повітряне вийшло.
Все перемішала до однорідного стану. І дала постояти в теплому місці ще хвилин десять.
Потім стала відривати шматочки тіста, ліпити з них кульки і розкладати по формам для пасок.
Включаю духовку хвилин на п'ять і потім вимикаю. Ставлю паски в теплу духовку хвилин на 10. Тісто за цей час помітно підходить. Ставлю випікатися при 180 градусів на 25 хвилин. Зверху нічим не змащую, паски і так виходять рум'яними, так як в тісті міститься багато цукру.
Готую шоколадну глазур. Змішую шматок шоколаду (беру гіркий шоколад - 70 г), вершкове масло (30 г) і столову ложку борошна. Виходить однорідна маса.
Паски готові. Їх треба остудити, я остуджую в духовці.
Довільно наношу глазур на паску.
Посипаю зверху кокосовою стружкою.
Зайву кокосову стружку струшую з паски і даю глазурі застигнути.
Зберігати паски треба без особливого доступу повітря, так як вони містять досить багато рідини і легко черствіють.Паски готові, можна нести висвітлювати! Зі святом Пасхи!