Відкрити категорії

Паска на сметані


паска фото 20


Бачачи як мама і бабуся присвячували весь день приготуванням пасок, довго не наважувалася почати пекти їх самостійно. Тривалий час замість пасок пекла кекси, бісквіти і покривала їх глазур'ю. Але минув час, і тепер печу на Великдень тільки справжні дріжджові паски. На випічку цієї паски потрібні і сили і час і відповідний настрій.

Інгредієнти:
молоко 3,5% - 0,5 л;
сметана - 250 г;
масло вершкове - 100 г;
коньяк - 1 ст. л;
сіль - 1 ч. л.;
борошно - 2 кг;
ванілін - 1 пакет;
яйця курячі - 10 шт;
цукати - 300 г;
цукор пісок - 3 ст;
дріжджі - 2,5 пакетика;
масло рослинне - 50 мл;
цукрова пудра - 250 г.


Приготування паски на сметані.



Насамперед підготувати опару. У теплому молоці розчинити дріжджі, півсклянки цукру і півсклянки борошна.


паска фото 1


Все гарненько розмішати вінчиком, укутати і поставити на 2 години в тепле місце.


паска фото 2


Поки підходить опара відокремити жовтки від білків.


паска фото 3


Збити білки і жовтки окремо. 3 білка я відразу відокремила для глазурі. У жовтки я додаю трохи цукру, так вони краще взобьются.


паска фото 4


Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці і остудити.


паска фото 5

Рекламний блок

Як тільки наша опара буде готова, починаємо замішувати тісто. В опару додати збиті жовтки.


паска фото 6


Додати збиті білки.


паска фото 7


Сіль, ванілін, цукор, що залишився.


паска фото 8


Горілку (коньяк).


паска фото 9


Розтоплене вершкове масло.


паска фото 10


Та сметану.


паска фото 11


Добре збиваючи вінчиком, поступово додати просіяне борошно.


паска фото 12


Додати цукати або родзинки і вимішувати тісто руками, змоченими олією хвилин 40-50! Ось тут справді буде потрібно сила.


паска фото 13


Посуд з тістом укутати і поставити в тепле місце для підйому.


паска фото 14


Поки тісто піднімається, приготувати форми для випічки. Я випікаю в звичайних кружках. З пергаменту вирізати кружечки по дну форм і смужки для бічних поверхонь. Папір змастити будь-яким жиром або маслом.


паска фото 15


Тісто має піднятися двічі, після першої обминки тісто потрібно знову помісити, але вже не так довго, хвилин 15, знову укутати і поставити в тепло.


паска фото 16


Після того як тісто піднялося другий раз, змоченими в олії руками, заповнити форми для випічки на 1/3. Дати тісту підійти у формах і відправити в духовку.


паска фото 17


Випікати до готовності. Готовність перевірити штричкою.


паска фото 18


Готові пасочки легко виймаються з форм.


паска фото 19


Паски остудити і прикрасити за бажанням. Для глазурі збити цукрову пудру з відкладеними раніше, білками. З такої кількості тіста виходить 12 маленьких пасочок в кружках і 2 середніх (на фото).


паска фото 20


Пасочка у розрізі.


паска фото 21



Готово! Христос Воскрес!

Рекламний блок
Паска на сметані


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Салат

Контакти: wagcooking@gmail.com