Відкрити категорії

Класична Паска



Рецепт паска фото 12

Інгредієнти:
мука - 3 кг;
молоко - 5 ст.;
цукрова пудра - 300 г;
білки яєчні - 3 шт.;
цукровий пісок - 6 ст.;
сухі дріжджі - 36 г;
яйця курячі - 18 шт.;
масло вершкове - 900 г.


Приготування класичної Паски.



Для початку беремо 3 склянки молока, склянка цукру і всі дріжджі. Молоко трохи підігріваємо, всипаємо в нього цукор і дріжджі, ретельно розмішуємо і залишаємо в теплому місці чекаємо поки піднімуться. Після цього вмішуємо туди половину борошна, а саме 1,5 кг.


Рецепт паска фото 1


Ретельно вимішуємо опару і залишаємо на деякий час в теплому місці, для того щоб вона підійшла.


Рецепт паска фото 2


Як тільки опара підніметься в два рази можна підбити її і ще раз дати піднятися, після чого беремо яйця, відокремлюємо жовтки від білків.


Рецепт паска фото 3


В жовтки додаємо цукор, що залишився, а саме 5 склянок, білки збиваємо, без цукру, в піну.


Рецепт паска фото 4


В опару вмішуємо жовтки перетерті з цукром, розм'якшене масло (можна розтопити масло), молоко, що залишилося (2 склянки), збиті в піну білки, борошно і ванілін.


Рецепт паска фото 5


Рецепт паска фото 6


Намагаємося все вмішувати акуратно, особливо білки.


Рецепт паска фото 7


Рецепт паска фото 8


Рецепт паска фото 8


Після цього залишаємо тісто на 8 годин, щоб піднялося, в рецепті пишуть до 3-х годин, але тоді тісто не встигає вистоятися і паски виходять жорсткими. За час, поки стоїть тісто, його можна кілька разів підбити, тоді воно не осяде саме, не перекисне.


Рецепт паска фото 9


Після того, як тісто підійде додаємо в нього 300 г горіхів, будь-які, які більше подобаються, 300 г родзинок, 300 г кураги, можна цукати. Я додаю тільки горіхи, оскільки в моїй родині паски їдять тільки з горіхами, та й сама я віддаю перевагу тільки з ними.


Рецепт паска фото 10


Вмішуємо горіхи в тісто, розкладаємо по формах, приблизно 1/3 форми заповнюємо тістом, і залишаємо не на довго, щоб тісто піднялося.


Рецепт паска фото 11


Коли тісто у формах підніметься, верх змащуємо жовтком і ставимо в розігріту духовку на 30-40 хвилин. Після того, як паски підрум'яняться беремо дерев'яну паличку і протикаємо паски, перевіряємо готовність. Якщо готові дістаємо з духовки і охолодити. Поки паски остигають беремо 3 білка і 300 г цукрової пудри збиваємо в піну і покриваємо нею паски, зверху посипаємо різними присипками для краси.


Рецепт паска фото 12


Приємного апетиту! Христос Воскрес!


Класична Паска
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com