Відкрити категорії

Сирно-сметанна паска




Не за горами світле православне свято Великодня! Сирно-сметанну паску зі згущеним молоком я пробувала у подруги. В житті не здогадаєтеся що вона з сиру! Паска виходить дуже ніжна і ароматна, з збалансованим кисло-солодким смаком. Сметану краще брати жирну, так як вона буде густіше і паска не вийде рихлою. Наповнювачі додайте на свій розсуд.

Інгредієнти:
Сметана - 400 г;
Вершкове масло (розм'якшене) - 150 г;
Сир - 400 г;
Згущене молоко - 1/2 банки;
Сік лимона - 1 столова ложка;
Цукор пісок - 7 чайних ложок;
Цукати для прикраси - 1-2 столові ложки.

Як приготувати сирно-сметанну паску.


Родзинки гарненько промити, замочити в теплій воді, відкласти поки в сторону. 400 г сиру викласти в глибоку миску, придушити виделкою, щоб не було грудочок. Додати вершково-сметанну суміш, перемішати. Якщо ви не любите, коли в сирі трапляються грудочки, сир перетріть через сито, збийте блендером або пропустіть через м'ясорубку.

1

 

2

В отриману суміш ввести пів банки згущеного молока, гарненько перемішати.

3


Додати 1 столову ложку свіжо-вичавленого лимонного соку (для більшого смаку можна додати цедру половинки лимона, але не білу шкірку, так як вона буде давати гірчинку), перемішати. Спробувати масу і додати за смаком цукор. Якщо маса надто солодка, додайте більше лимонного соку. Варіюйте смак. Потім додати заздалегідь промитий і вимочений у воді ізюм (родзинки попередньо потрібно віджати і обсушити). Все гарненько перемішати.

4


Підготувати форму, промити, вистелити марлею, викладеної в 2-3 шари (щоб готова сирна паска легко витягувалася і зберегла свою форму в первозданному вигляді, вистеляйте форму злегка вологою марлею). Вистилаючи марлю розраховуйте так, щоб звисали краї марлі. В форму викласти сметано-сирну масу з родзинками (під форму підкласти тарілку, для збору зайвої рідини).

Порада: якщо ви не придбали форму, можна використовувати новий квітковий горщик для готування паски або різні кулінарні форми, схожої геометрії.

5


Накрити сирну паску куточками вологої марлі, що залишилися. Поставити зверху на форму вантаж. Прибрати сирно-сметанну паску зі згущеним молоком в прохолодне місце на ніч (можна в холодильник).

6


Дістати форму, розгорнути куточки марлі, сирно-сметанну паску з родзинками і згущеним молоком відкинути на плоске блюдо. Прикрасити цукатами на свій розсуд. Світлої Пасхи!


Сирно-сметанна паска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com