Відкрити категорії

Сирна паска особлива




Інгредієнти:
0,5 кг кисломолочного сиру;
100 г вершкового масла;
2 курячих яйця;
3 столових ложки сметани;
100 г цукру;
щіпка солі;
1 пакет ванільного цукру;
1/4 склянки родзинок;
1/4 склянки волоських горіхів;
цедра лимона і апельсина.

Як приготувати сирну паску.


Пів кілограма свіжого доброго сиру перетерти разом з 100 г цукру піску до однорідної маси (можна виделкою, ложкою). Розм'якшене вершкове масло перетерти до білого з ванільним цукром. Порада: вершкове масло обов'язково повинно розм’якнути при кімнатній температурі, природним шляхом, не в мікрохвильовій плиті і не на газу.

1


Лимон і апельсин гарненько помити, витерти на сухо. Натерти цедру лимона і апельсина на дрібній тертці або спеціальним пристосуванням (кількість цитрусів за смаком). Я зазвичай кладу 2-3 столові ложки апельсину і стільки ж лимонної цедри. Волоські горіхи дрібно порізати ножем або подрібнити в блендері.

2


У сирну масу додати 2 курячих яйця і 3 столових ложки охолодженої сметани (чим жирніше сметана, тим він буде густіше, так що, беріть на озброєння). Все гарненько перемішати столовою ложкою.

3


Додати збите з ванільним цукром вершкове масло. Ще раз перемішати.

4


Додати подрібнені волоські горіхи, заздалегідь вимочені родзинки і цедру цитрусових. Гарненько перемішати.

5


Взяти форму для паски. Вистелити форму вологою марлею, складеною вдвічі або бавовняною тканиною так, щоб краї звисали (вологість марлі потрібна для того, щоб готова сирна паска легко виймалася і повністю зберегла свій первозданний вигляд). У підготовлену форму щільно викласти сирно-цитрусову суміш.

6


Накрити суміш куточками марлі, що залишилися. Поставити під гніт на ніч у прохолодне місце (холодильник). По хорошому, паска повинна стояти під гнітом не менше 12 годин.

7


Далі готову сирну паску викласти на плоску тарілку. Прикрасити паску кондитерською присипкою. Паска особлива готова! Приємного смаку!


Сирна паска особлива


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com