Відкрити категорії

Паска з родзинками в духовці




Інгредієнти:
молоко 2,5% - 750 мл;
борошно пшеничне - 1950 г;
сухі дріжджі - 125 г;
цукор - 850 г;
масло вершкове - 125 г;
сметана 15% - 300 г;
масло рослинне - 100 г;
яйця курячі - 15 шт.;
родзинки - 100 г;
ізюм світлий - 100 г.

Як приготувати паску з родзинками в духовці.


Спочатку готую опару.

1


Для цього беру велику чашу і в ній змішую: молоко, сто грам цукру, сімдесят п'ять грамів сухих дріжджів.

2


Ставлю в тепле місце, щоб дріжджі трохи розпустилися.

3


В цей час беру родзинки двох видів.

4


Заливаю окропом, відставляю на п'ятнадцять хвилин на сторону.

5


У чашу з дріжджами, що розпустилися додаю шістсот п'ятдесят грам борошна.

6


Перемішую, консистенція тіста - густа сметана.

7


Цю опару ставлю в тепле місце на сорок хвилин до появи пухирців.

8


В цей час відділяю десять жовтків від білків.

9


Опара готова і я додаю в неї п'ятдесят грам сухих дріжджів, все перемішую.

10


Потім додаю десять жовтків і п'ять яєць, знову все перемішую.

11


Сюди ж кладу м'яке вершкове масло і перемішуємо.

12


Слідом викладаю триста грам сметани, перемішую.

13


Додаю олію, перемішую.

14


Далі висипаю сімсот п'ятдесят грам цукру і перемішую.

15


З родзинок зливаю воду, сушу паперовим рушником, обвалюю в борошні.

16


Висипаю в чашу до тіста.

17


Перемішую, додаю шістсот п'ятдесят грам борошна, знову перемішую.

18


Закриваю поліетиленовою плівкою і ставлю в тепле місце.

19


Стежу за тим, як тісто піднімається і періодично прибираю плівку, додаю з тимчасовим інтервалом ще шістсот п'ятдесят грам борошна (за три рази) і обминаю тісто. У мене на приготування тіста пішло п'ять годин. Тісто вимішується довго, воно повинно відставати від рук. Тісто готове.

20


Викладаю у форми.

21


Пекти в духовці сорок хвилин, позираючи і перевіряючи шпажкою готовність.

Всіх вітаю з Великоднем! Христос Воскрес!


Паска з родзинками в духовці


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com