Відкрити категорії

Паска з родзинками




Всі продукти повинні бути теплими! На кухні повинне бути тепло. Обов'язково!

Інгредієнти:
дріжджі швидкодіючі – 50 г;
молоко – 250 г;
цукровий пісок – 250 г;
яйця курячі – 5 шт.;
маргарин – 200 г;
родзинки – 250 г;
ванілін - 1 чайна ложка;
сіль - на кінчику ножа;
борошно пшеничне – 500 г;
масло рослинне – 10 г.

Як приготувати паску з родзинками.


Розводимо дріжджі. Теплі дріжджі перетираємо з 2 ст. ложки цукру.

1


До рідкого стану.

2


Виливаємо в миску додаємо тепле молоко і 2 ст. ложки просіяного борошна.

3


Гарненько збиваємо вінчиком і ставимо в тепле місце.

4


Поки опара підходить. Підготуємо продукти. Родзинки замочуємо.

5

Розділимо жовтки від білків. Нам потрібні в тісто, тільки жовтки. Білки підуть на глазур.

6


Жовтки збиваємо з цукром.

7


Просіваємо борошно та перетираємо з маргарином (маргарин можна замінити вершковим маслом) руками.

8


Коли опара підніметься, вливаємо її в тісто.

9


Додаємо збиті жовтки, ванілін і сіль.

10


Перемішуємо.

11


Додаємо ізюм.

12


І просіяне борошно. Тісто має бути м'яким і легким. Під час замішування добре читати молитву, наприклад, "Отче наш" або "Богородиця", думати про світле свято, дуже добре робити це з радістю і посмішкою на обличчі!

13


Даємо час, щоб тісто виросло.

14


В цей раз я спробувала паперові формочки. Вони мені сподобалися. Тільки раджу брати темні, так як вони набрякають жиром і зображення практично не видно. Змащувати паперові форми не потрібно. А ще печуться набагато швидше, тому можуть пригоріти. В паперових формах, пеклася паска у мене 20 хвилин. Залізні, чавунні і силіконові форми змащуємо маргарином і присипаємо борошном.

15


Руки змащуємо рослинним маслом і формуємо майбутні пасочки.

16

 

17


Тісто у формах, має зрости.

18


Ставимо в розігріту духовку на 180 градусів. Паперові форми на 20 хвилин до зарум'янювання. Залізні форми на 30-40 хвилин до зарум'янювання. Перевіряємо зубочисткою або сірником.

19


Робимо глазур. 2 яєчних білка з холодильника збиваємо з 200 гр цукру і дрібкою лимонної кислоти або 1 чайна ложка лимонного соку. Змащуємо паски.

20


Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


Паска з родзинками


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com