Відкрити категорії

Шоколадно-сирна паска


Шоколадно-сирна паска


Свято Великодня зазвичай такий відповідальний день, що будь-яка господиня обов'язково намагається приготувати що-небудь смачненьке для своїх близьких. Традиційно печуть паски, пиріжки, фарбують яйця і готують паску з сиру. Я по можливості і при наявності часу теж намагаюся дотримуватися традиції і не залишити своїх рідних без паски. Благо робити її зовсім нескладно і можна знайти багато різноманітних і чудових рецептів.

В цей раз моя паска - сирно-шоколадна, в смужку. Для чого знадобилися: півкілограма жирного сиру (не менше 9%), вершки жирні, які підходять для збивання, хороше вершкове масло, бажано цукрова пудра, жменю волоських горіхів, плитка будь-якого темного шоколаду. Для прикраси вже готової паски - свіжі ягоди полуниці і білий шоколад.

Інгредієнти:
полуниця - 4 шт.;
волоські горіхи - 150 г;
цукрова пудра - 6 ст. л.;
шоколад білий - 100 г;
шоколад темний - 200 г;
сир 9% - 500 г;
вершки 33% - 350 г;
масло вершкове - 100 г.

Як приготувати шоколадно-сирну паску.


Першим ділом потрібно приготувати сирну масу. Для чого сир бажано протерти через сито або добре розім'яти його ложкою. Розділити масу приблизно на дві частини. Для шоколадної маси можна використовувати трохи меншу кількість.

11


Вершкове масло розтоплювати не треба, бажано, щоб воно було кімнатної температури. Для чого його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, тоді воно те, що потрібно. Волоські горіхи подрібнити за допомогою ножа. Для однієї частини приготувати шоколад.

Шоколадну плитку подрібнити на шматочки, покласти в невелику каструлю і спорудити водяну баню. На водяній бані шоколад легко починає плавитися, додати до нього 100 г вершків і добре розмішати до повної готовності шоколаду. Потім отриману шоколадно-вершковій масі дати охолонути.

22

Рекламний блок
Решту вершків збити до пишноти з цукровою пудрою за допомогою віночка або міксера. Для білої маси в сир вмішати частину вершків, додати 3 столові ложки цукрової пудри, вершкове масло (100 г) і за допомогою міксера збити, по закінченню засипати жменьку подрібнених горіхів і перемішати. Одна частина маси (біла) готова.

33


Тепер приготувати темну сирну масу. У сир додати вершкове масло, підготовлений розтоплений шоколад з вершками, цукрову пудру, ретельно перемішати і збити міксером. Можна також додати горішки.

44


Всі трудомісткі процеси закінчилися. Тепер потрібно підготувати форму.

55


Для того, щоб паска потім легко відділялася від стінок, її необхідно вистелити марлевою тканиною. Тканину попередньо намочити і віджати, за розміром тканини повинно вистачити на саму форму і щоб залишилися звисаючі боки. Надалі тканина буде збирати сироватку, яка виділяється при витримуванні паски.

66


Заповнити пасочницю сирною масою, при цьому чергувати шари - білий і шоколадний. Накрити широке дно форми кінцями тканини. Зверху пристосувати яку-небудь підставку і покласти що-небудь важке.

77


У такому вигляді залишити при кімнатній температурі години на дві-три. Потім прибрати вантаж і поставити в холодильник на ніч. В ідеалі паска повинна постояти на холоді 10-12 годин.

88


Вранці дістати форму з холодильника, перевернути її на тарілку. Акуратно роз'єднати боки пасочніци і обережно зняти тканину. Не потрібно особливо переживати, за ніч вся маса добре сформується і буде в міру пишною, на стінках переведеться малюнок. Це вже готова страва, але можна її ще й прикрасити.

99


У моєму варіанті - оздоблена свіжими ягодами полуниці і розтопленим білим шоколадом.

Рекламний блок
Шоколадно-сирна паска


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com