Відкрити категорії

Рибні тефтелі


Рибні тефтелі


Інгредієнти:
Філе хека - 500 грам,
Хліб білий - 70 грам,
Яйце - 1 штука,
Цибуля - 2 штуки,
Зелень - за смаком,
Сіль - за смаком,
Перець - за смаком,
Вода - 1,5 склянки,
Томатна паста - 3 ст. ложки,
Рослинна олія - 3 ст. ложки,
Цукор - 1/2 чайних ложки,
Лимонний сік - 1 ст. ложка,
Лавровий лист - 1-2 штук.

Спосіб приготування:
Філе риби миємо, сушимо паперовим рушником і нарізаємо на невеликі шматочки.

Рибні тефтелі



Шматочки риби кладемо в блендер і подрібнюємо на високій швидкості до однорідного стану. Перекладаємо в миску.

Рибні тефтелі

Рекламний блок

Хліб кладемо в глибоку тарілку і заливаємо 1 склянкою води. Замочуємо 10-12 хвилин.

Очищаємо цибулю та дрібно шаткуємо. Зелень нарізаємо дрібно. Половину нарізаної цибулі і зелень додаємо до рибного фаршу.

Рибні тефтелі



Розмішуємо рибний фарш, цибулю і зелень. Віджимаємо хліб і кладемо його туди ж. За смаком додаємо сіль і перець. Вбиваємо яйце. Фарш готовий.

Рибні тефтелі



Формуємо тефтелі завбільшки зі сливу. Накриваємо їх харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 20-30 хвилин.

Рибні тефтелі



В цей час готуємо заправку для тефтелькою. Другу частину шинкованої цибулі обсмажуємо до золотистого кольору. Потім вливаємо в сковороду 1/2 склянки води, додаємо томатну пасту, цукор, лимонний сік, солимо і перчимо. Кладемо лавровий лист. Все добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Кип'ятити 2 хвилини.

Рибні тефтелі



Дістаємо з холодильника тефтелі та викладаємо їх в заправку. Тушкуємо на повільному вогні під кришкою 5 хвилин. Перевертаємо їх і тушкуємо ще 10 хвилин. Вимикаємо плиту і даємо настоятися 10 хвилин.

Рибні тефтелі



Рибні тефтелі готові.

Смачного!

Рекламний блок
Рибні тефтелі


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com