Пожарські котлети
Інгредієнти:
куряча грудка - 450 гр.,
пшеничний хліб - 200 гр.,
тепле молоко - 1/2 скл.,
вершкове масло - 6 ст.л.,
сіль - 1/2 ч.л.,
чорний перець - 1 щіпка,
панірувальні сухарі - 1/2 скл.,
часник - 1 зубчик,
рослинна олія - 1 ст. л.,
сир - 120 гр.
Спосіб приготування:
У невеликій мисці замочіть хліб у теплому молоці і відкладіть в сторону.
Курячі грудки наріжте невеликими шматочками і пропустіть через м'ясорубку разом з шматочками хліба.
Перекладіть фарш в миску побільше. Додайте сіль і перець. Додайте роздавлений зубчик часнику.
Нагрійте сковороду. Курячий фарш вийде дуже липким. Іноді буває важко сформувати котлети. Вам допоможе невелика миска з водою. Змочуйте в ній руки і ліпіть котлетки. Помістіть смужку сиру в середину котлети і закрийте його всередині.
Обваляйте кожну котлету в хлібних крихтах.
Розтопіть масло в сковороді. Обсмажте котлети на протязі 6 хвилин, по 3 хвилини на кожну сторону.
Потім помістіть котлети в форму для випічки і запікайте протягом 15 хвилин до повного приготування.
Гарніром може бути хороший салат, солоні огірки і картопляне пюре.
Смачного!