Голубці ліниві
Інгредієнти:
800 г м'ясного фаршу (краще свинячий)
половинка невеликого кочанчика капусти
1 невелика морква
1 невелика цибулина
1 яйце
100 г рису
сіль і перець за смаком
Для соусу:
невеликий пучок зелені
300 г томатів у власному соку
400 г сметани
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Рис відварюємо в підсоленій воді до напівготовності. Зливаємо воду.
Моркву тремо на крупній тертці, капусту, ріпчасту і зелену цибулю дрібно ріжемо. У м'ясний фарш додаємо рис, яйце і овочі, солимо, перчимо і вимішуємо до однорідності.
З фаршу формуємо круглі котлети, кладемо їх в глибоку сковороду або сотейник.
Сметану і томати кладемо в блендер і розмелюємо в пюре. Додаємо сіль і дрібно нарубану зелень.
Заливаємо цим соусом голубці.
Доводимо вміст сковороди до кипіння, зменшуємо вогонь і тушкуємо під закритою кришкою 20-30 хвилин.
Смачного!