Курячі котлети
Інгредієнти:
Яйце куряче 1 шт.
Сіль ½ ч.л.
Куряча грудка 300 г
Хліб пшеничний 50 г
Перець чорний мелений ¼ ч.л.
Вершкове масло 40 г
Рослинна олія 40 мл
Сухарі панірувальні 4 ст.л.
Молоко 100 мл.
Спосіб приготування:
Курячі грудки ріжемо на невеликі шматочки. Одночасно замочуємо сухий хліб в молоці.
За допомогою м'ясорубки подрібнюємо курку разом з розмоченим у молоці хлібом, додаємо сіль та перець за смаком. Перемішуємо фарш до однорідності.
Фарш ділимо на 4 частини (із зазначеної кількості курки виходить 4 котлети), робимо з нього щось на зразок коржів і в середину кожнго коржа кладемо по шматочку вершкового масла.
Тепер надаємо фаршу форму котлет так, щоб масло залишилося всередині.
Кожну котлету обвалюємо в сухарях, потім в збитому яйці, потім знову в сухарях і смажимо на помірно розігрітій сковороді з маслом до утворення золотистої скориночки з обох сторін. Якщо котлети товсті, можна ненадовго накрити кришкою.
Подавати курячі котлети найсмачніше з картопляним пюре і свіжими овочами.
Їсти їх треба обережно, щоб масло випливало як можна менше.
Смачного!