Відкрити категорії

Богемський овочевий штрудель




Інгредієнти:
Борошно пшеничне 250 г
Сіль ½ ч.л.
Вершкове масло 150 г
Рослинне масло 10 мл
Капуста білокачанна 1500 г
Підчеревина копчена 150 г
Цибуля ріпчаста (100г) 1 шт.
Кмин 2 ч.л.
Перець чорний мелений ¼ ч.л.

Спосіб приготування:
Отже, для тіста відміряйте борошно, просійте його на робочу поверхню, посоліть і зробіть у середині поглиблення. Влийте півсклянки (125 мл) теплої (не гарячої) води. Тепла вода допоможе активуватися клейковині. Злегка змішайте воду з частиною борошна, щоб вона не розтеклася під час подальшого замішування.



Окремо розтопити вершкове масло, воно теж не повинно бути гарячим. Влийте його в те ж поглиблення. Замість масла, при бажанні, можна взяти маргарин.



Акуратно змішуйте руками рідини з борошном, поки не зберете все тісто в комок. Тепер дуже важливий момент - місити тісто потрібно не менше 10 хвилин, можна навіть поставити собі будильник. Може це здасться нудним, але уявіть, як з кожним рухом компоненти в тісті все краще і краще з'єднуються один з одним. Відчуйте як тісто стає все більш гладким і еластичним. Готове тісто сформуйте в кулю, намастить рослинним маслом, накрийте серветкою або харчовою плівкою і відставте. Воно має постояти півгодини при кімнатній температурі.



Тим часом приготуємо начинку для майбутніх штруделів. Капусту очистити від верхніх листків, розділіть на кілька частин і тонко наріжте. Найкраще, звичайно, використовувати спеціальні терки, а не простий ніж, так виходить набагато швидше. Можна капусту підготувати і заздалегідь - щоб нашаткувати півтора кілограма капусти потрібен час.



Копчену грудинку наріжте невеликими шматочками.



Окремо почистіть і цибулину дрібно порубайте.



Для приготування начинки візьміть глибоку сковороду або каструлю, туди повинна поміститися вся нашаткована капуста. Розтопіть столову ложку вершкового масла, обсмажте на ньому шматочки грудинки, додайте цибулю. Всі разом обсмажуйте 3-4 хвилини, потім додайте чайну ложку кмину.



Додайте капусту, посоліть, поперчіть за смаком, перемішайте і тушкуйте ще 10-15 хвилин при відкритій кришці. Якщо вся капуста відразу не поміститься, то закладайте її в каструлю частинами. Через хвилину-дві вона «осяде» і в результаті вся капуста поміститься. Погасивши, вимкніть вогонь і залиште начинку остигати.



Настав час для цікавого процесу розкочування і витягування тіста. Для цього потрібно взяти шматок чистої лляної тканини, досить великий, приблизно 1м х 1м. Якщо Ви вирішили зменшити кількість інгредієнтів, то підійде і великий кухонний рушник. Тканину потрібно рясно посипати борошном, щоб тісто не прилипало. Так само присипте борошном тісто зверху. Розкачайте тісто так тонко, наскільки вийде. Тепер акуратно суньте руки під нього і тильною стороною долонь розтягуйте в сторони поки воно не стане прозоро тонким. Дійте акуратно, щоб тісто не порвалося. Між справою не забувайте помішувати начинку, щоб вона краще остигала.



Товсті краю тесту треба обрізати. Змастіть тісто розтопленим маслом, розподіліть на нього начинку тонким рівномірним шаром. Загорніть края на начинку.



Акуратно згорніть в рулет. Намагайтеся робити його досить щільним. Покладіть штрудель швом вниз на змащене маслом або застелене пекарським папером деко. Змащуємо зверху маслом і посипте кмином. Поставте в заздалегідь розігріту до 200° духовку і випікайте протягом 30-40 хвилин. Готовий штрудель злегка охолодіть. Теплим його легше різати і смачніше їсти.



Смачного!


Богемський овочевий штрудель
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com