Вареники з сиром
Інгредієнти:
675 г борошна,
1,5 склянки холодної води,
500 г сиру,
1 столова ложка цукру,
2 яйця,
сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Приготувати тісто.
Всипати борошно на стіл гіркою, зробити в ній поглиблення. Розбити в поглиблення 1 яйце, сіль ч.ложку і поступово додаючи воду, замісити круте тісто.
Для начинки: Сир розім'яти виделкою. Додати сіль (1ч.л.), цукор за смаком і яйце.
Все добре перемішати.
Розкачайте тісто. Гарненько посипте борошном дошку і тонко розкачайте тісто з допомогою качалки.
Розкочуйте тісто від середини до краю.
За допомогою склянки виріжте кола з тіста. Попередньо присипте борошном, щоб не прилипала склянка.
Отримані кружечки можна ще розкачати, щоб вони були ще тонше.
Далі візьміть один коржик з тіста, і покладіть 1.ч.л начинки в самий центр.
Складіть коржик навпіл.
Зліпіть кінчики тіста пальцями. І так до кінця.
Отримані вареники викладіть на присипану борошном дошку (у цей момент ви можете відварити або заморозити вареники).
І, до речі, з залишків тіста, можна просто зробити ось такі фігурки або відварити з варениками прості коржики.
В киплячу підсолену воду, покладіть по черзі вареники.
Коли вареники спливуть на поверхню, нехай ще покиплять 2 хвилини і можна виловлювати шумівкою. В цілому варити 7-10 хвилин.
В чашку з готовими варениками додати масло і можна подавати на стіл.
Смачно зі сметаною.
Смачного!