Відкрити категорії

Плов узбецький


Плов узбецький


Інгредієнти:
Морква 600 г
Цибуля ріпчаста (100г) 2 шт.
Рис Девзира 600 г
Рослинна олія 200 мл
Баранина м'якоть 600 г
Часник головки 2 шт.
Сіль 2 ч.л.
Зіра (кумін) 1 ч.л.

Спосіб приготування:
Моркву потрібно нарізати брусками, а цибулю не занадто тонкими кільцями. Моркви повинно бути багато, причому краще брати велику, не надто молоду, щоб вона зберігала форму. В Узбекистані для плову використовують жовту моркву, але в багатьох інших країнах її важко знайти.

Плов узбецький



У цьому плові використовується узбецький рис девзира, який ідеально підходить для плову - не розварюється і не злипається. Рис потрібно промити, замочити в холодній воді на 30-40 хвилин.

Плов узбецький



На добре розігріту сковороду налийте масла і дайте йому нагрітися. Цибуля, опущена в масло, повинна викликати бурління масла.

Плов узбецький



Смажте цибулю на великому вогні до золотисто-коричневого кольору. З неї повинен вийти сік, щоб м'ясо, яке ми будемо додавати згодом, не тушкувалося, а смажилося.

Рекламний блок

Плов узбецький



Тепер кладемо м'ясо, очищене від жил і нарізане кубиками. Вогонь також великий.

Плов узбецький



Обсмажуємо м'ясо, один раз перевернувши, поки воно не підрум'яниться.

Плов узбецький



Додаємо моркву, перемішуємо і готуємо до м'якості 5-7 хвилин.

Плов узбецький



Тепер наливаємо близько 500 мл води, в середину вставляємо цілий часник, очищений тільки від верхньго лушпиння. Доводимо до кипіння, потім часник виймаємо відкладаємо в бік. Додаємо сіль. Її потрібно стільки, щоб вода була трохи солоніша, ніж готовий плов, оскільки рис забере частину солі.

Плов узбецький



Висипаємо рис і злегка розрівнюємо його. Вода повинна злегка покривати рис. Тепер готуємо плов 10-15 хвилин, поки вода майже не зникне. Якщо води занадто багато, треба робити отвори в рисі, щоб вода швидше випаровувалася.

Плов узбецький



Коли основна частина води вбереться, повертаємо часник в середину, посипаємо рис злегка розтертою зірою і щільно закриваємо кришкою. Якщо щільної кришки немає, можна накрити плов перевернутим блюдом, а вже зверху кришкою.

Плов узбецький



Вогонь потрібно зменшити до слабкого і залишити на 20-25 хвилин. Тепер плов готовий.

Плов узбецький



Готовий плов викладаємо на тарілку гіркою, зверху прикрашаємо часником. Подавати плов найкраще з овочевим салатом з помідорів, огірків та цибулі і гарячим чаєм.

Плов узбецький



Смачного!

Рекламний блок
Плов узбецький


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com