Відкрити категорії

М'ясо по-королівськи



М'ясо по-королівськи


Інгредієнти:
Нежирна свинина (без кістки) - 1 кг.
Цибуля ріпчаста - 4-5 середньої величини головок.
Томати - 4-5 штук середньої величини.
Олія рослинна - за смаком.
Майонез - 250 грамів.
Сир твердих сортів - 400 грамів.
Сіль - за смаком.
Перець - за смаком.

Спосіб приготування:
Наявний у нас шматок м'яса ріжемо на довгасті шматочки завтовшки приблизно по 1 сантиметру. А зараз ретельно відбиваємо його з двох сторін. Тільки великих зусиль все-таки не треба. Діряві відбивні небажані. А зараз кожен шматочок посолимо й поперчимо. В принципі можна використовувати й інші спеції. Вийде, напевно, не менш смачно. Але в традиційному рецепті - лише сіль і перець. М'ясо викладаємо на деко з рослинним маслом в один шар. Непогано, якщо воно постоїть так хвилин двадцять, додатково промаринуется. Але можна обійтися і без цього.




Цибулю ріжемо кільцями і викладаємо поверх м'яса. Ріпчаста цибуля підійде до будь-якого сорту і кольору. Деякі кулінари пропонують попередньо відварити до напівготовності, але чи варто це робити - вирішувати вам. Поверх цибулі викладаємо нарізані кільцями томати. Бажано, щоб по помидоринці довелося на кожну відбивну. Ну і сиром поверх. Сир треба натерти на терці, все одно, великої чи дрібної. Адже в кінцевому підсумку сир розплавиться! І з самого верху змажемо нашу страву майонезом. Можна, до речі, з ним вчинити і по-іншому, змащуючи кожен шар по мірі укладання. Але зайвого класти все-таки не варто. Може вийти так, що готове м'ясо буде потім плавати в витопленому з майонезу жирі. А ще можна не змащувати, а завдати сіточку з майонезу. Так навіть цікавіше.



Духовка повинна бути гарячою, 200 градусів. Скільки часу буде пектися? Прийнято говорити «до готовності», до «красивою корочки», «смачного запаху». Але всі ці визначення суб'єктивні. Скажімо так, близько сорока хвилин. А далі дивіться самі. Характери у всіх духовок різні.



Дістали, і на кожну тарілку по відбивній. Якщо хочете, додайте гарнір. І все!



Смачного!

Поради:
- На думку деяких кулінарів в цьому рецепті незайвими будуть гриби. Тоді покладіть їх разом з помідорами. Тільки якщо гриби свіжі - попередньо наріжте їх і посоліть. Нехай полежать трішки і дадуть сік.

- У різних місцевостях для приготування м'яса по-королівськи використовують різні сорти м'яса. Є рецепти з куркою, яловичиною. Але спосіб приготування завжди однаковий.

- Який сир використовувати? Можна порекомендувати «Гауду» або «Голландський». Головне, щоб він добре плавився. А ось брати готовий плавлений - не варто.


М'ясо по-королівськи


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: wagcooking@gmail.com