Котлети з щуки
Інгредієнти:
для фаршу (пропорції на всю кількість філе з 2-кілограмової щуки):
900 г філе щуки,
1 велика цибулина,
2 ст.ложки масла для пасерування,
100 г свіжого білого батона (або 40 грамів висушеного),
150 г молока,
100 г вершків 20% (може, трохи більше),
білок яйця,1
1 ст.ложка солі,
мелений чорний та білий перець за смаком.
Спосіб приготування:
Промиваємо щуку від слизу, чистимо і розділяємо на філе. Виходе десь до 1 кг. чистого рибного м'яса.
Робимо з нього фарш. Цибулю мілко шаткуємо та обсмажуємо на вершковому маслі до м'якості і рум’яного кольору. Батон ріжемо на невеликі шматочки і підсушуємо в духовці, заливаємо його молоком. Прокручуємо на м'ясорубці два рази філе, цибулю і батон.
Теперь фарш потрібно трохи відбити.
Додаємо в фарш сіль, чорний і білий перець, вершки, збитий білок.
Робимо котлети, змочуючи руки в теплій воді.
Та смажимо до скоринки. Доводимо у духовці до готовності ще 20 хвилин.
Смачного!