Куряче філе в вершково-грибному соусі
Інгредієнти:
Куряче філе 300 г
Гриби шампіньйони 200 г
Вершки 250 мл
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
Сіль 1 ч. л.
Перець чорний мелений.
Паприка солодка мелена 1 ч. л.
Спосіб приготування:
Візьміть курячу грудку без шкірки, жирні вершки, свіжі шампіньйони, ріпчасту цибулю, сіль і перець.
Наріжте цибулю півкільцями.
Гриби порізати великими кусочками.
Розігрійте сковороду, налийте пару столових ложок олії і обсмажте цибулю і шампіньйони 5 хвилин.
На курячій грудці зробіть кілька неглибоких надрізів. Так вона краще пропечеться.
За бажанням застеліть форму пергаментним папером. Викладіть половину обсмажених грибів з цибулею.
Зверху покладіть курячу грудку і посипте чорним меленим перцем і сушеною паприкою. Посоліть за смаком.
На куряче філе викладіть другу половину грибів з цибулею.
Залийте вершками і відправляйте запікатися в розігріту до 180 ° С духовку.
Запікайте блюдо 20-30 хвилин. Подавайте трохи охолодженим.