Ніжна яловичина під соусом
Інгредієнти:
Яловичина м'якоть 500 г
Перець духмяний 10 шт.
Сіль 0.25 ч. л.
Соус:
Сметана 150 г
Сир твердий 100 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Борошно пшеничне 1 ст. л.
Перець чорний мелений 1 щіпка
Сіль 0.25 ч. л.
Олія соняшникова рафінована 20 мл.
Спосіб приготування:
Щоб приготувати ніжну яловичину візьміть: яловичину одним шматком, запашний перець, сметану, будь твердий сир, велику цибулину, масло, сіль, перець.
Яловичину промити і покласти в каструлю. Залити водою, додати духмяний перець горошком і варити до готовності приблизно 1,5 години. Не солити.
Цибулю порубати на середні кубики.
Розігріти в сковороді олію і обсмажити цибулю до прозорості.
Додати борошно, перемішати і смажити 1 хвилину.
Влити 200 бульйону, в якому варилася яловичина. Тушкувати 15 хвилин.
Натерти сир на крупній тертці.
Додати в сковороду сметану і сир. Тушкувати ще 5 хвилин, постійно перемішуючи. Посолити і поперчити за смаком.
Варене м'ясо нарізати шматочками в 2 см завтовшки. Викласти у вогнетривку форму і трохи посолити.
Залити соусом і запікати при 180 ° С близько 30 хвилин, до золотистої скоринки.
Ніжну яловичину подавати з гарніром.
Джерело: